Οι πιο επιτυχημένοι διαγωνιζόμενοι μουσικών talent shows

leona-lewis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η μόδα των μουσικών τηλεοπτικών talent shows καλά κρατεί, ακόμα και στη χώρα μας. Μπορεί η τύχη των περισσότερων διαγωνιζόμενων ή ακόμα και νικητών να αγνοείται, οι παρακάτω πέντε όμως τα κατάφεραν και απέκτησαν τη δική τους θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Leona Lewis

Η πιο επιτυχημένη νικήτρια του Βρετανικού X Factor. Κατακτώντας την πρώτη θέση στον διαγωνισμό το 2006, το πρώτο single της «Bleeding Love» πήγε στην κορυφή των charts σε πάνω από 30 χώρες, ενώ το πρώτο της album πούλησε 7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

One Direction

Οι διαγωνιζόμενοι του X Factor του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορεί να τερμάτισαν τρίτοι στην κούρσα, αλλά κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή όταν το ντεμπούτο τους album «Up All Night» έγινε το πρώτο ντεμπούτο album Βρετανικού group που φτάνει στην κορυφή του Billboard 200, όπως έγινε και με τη δεύτερη κυκλοφορία τους. Highlight στην καριέρα τους σίγουρα ήταν η εμφάνισή τους στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Jennifer Hudson

Συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του American Idol και η αποχώρησή της σόκαρε το κοινό, που είχε αρχίσει να την λατρεύει. Η Hudson όμως δεν πτοήθηκε, αφού συμμετείχε το 2006 μαζί με τη Beyonce στην ταινία «Dreamgirls». Η ταινία κέρδισε και Όσκαρ τραγουδιού και η Hudson έγινε η μόνη διαγωνιζόμενη τηλεοπτικού show που βραβεύτηκε ποτέ από την Ακαδημία. Εμφανίστηκε επίσης, σε ταινίες όπως το «Sex and The City» και έγινε πρέσβειρα των Weight Watchers χάνοντας πάρα πολλά κιλά.

Carrie Underwood

Μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή, αλλά η 30χρονη νικήτρια της τέταρτης σεζόν του American Idol είναι η νέα βασίλισσα της country σκηνής, έχοντας κερδίσει έξι βραβεία Grammy και πουλώντας εκατομμύρια αντίτυπα των albums της.

Kelly Clarkson

Η νικήτρια της πρώτης σεζόν του American Idol, έχει κυκλοφορήσει έξι δίσκους, έχει βραβευτεί με πολλά Grammy και έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια albums στην καριέρα της. Θεωρείται πλέον μία από τις πιο αγαπημένες σταρ στις Η.Π.Α.

Ροζίνα Αράπη