3,2,1 ξεκινά το αφιέρωμα στο Game of Thrones

game
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Την Κυριακή είναι ιερή μέρα για τους φαν του Game of Thrones. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε αφού ξεκινά ο 4ος κύκλος.

Τον τελευταίο καιρό η παραγωγή δε, δε μας έχει αφήσει «σε χλωρό κλαρί». Και πάρε ένα τρέιλερ και να και άλλο ένα και άντε και ένα τρίτο και λίγο από backstage…ουφ, επιτέλους πια. Λίγη ηρεμία και ανακεφαλαίωση.

Εμείς ως αρωγοί και συμπάσχοντες της αγωνίας των φαν, λέμε να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα. Τρεις μέρες απομένουν, άρα 3 μέρη και 3,2,1 ξεκινάμε.

Μέρος πρώτο: τα νέα πρόσωπα (αν έχει και κανένα spoiler κακό του κεφαλιού σας)

Στον Οίκο των Martell θα δούμε τον Πρίγκιπα Oberyn Martell (δηλαδή τον Red Viper) που θα υποδυθεί ο Pedro Pascal. Δεινός πολεμιστής αν και λέγεται ότι δηλητηριάζει τα όπλα του (αλγητεία δηλαδή). Έχει 8 κόρες (εξώγαμες εννοείται, κυκλοφορούν με το όνομα Sand Snakes) είναι φυσικά σέξι, γοητευτικός, επικίνδυνος και αν το επίθετό σου δεν είναι Lannister, θα τα πάτε μια χαρά.

Ellaria Sand  (Indira Varma), η ερωμένη του προαναφερθέντα (με 4 Sand Snakes) και έναν μονάκριβο τον Lord Harmen Uller.

Ο Styr, που θα υποδυθεί ο Yuri Kolokolnikov, με ρίζες από Thenn Clan, είναι αρχηγός μίας από τις πιο πολεμοχαρείς φυλές. Φαλακρός, χωρίς αυτιά και με γκρι μάτια (δεν τον λες και γόη) έρχεται έτοιμος για αίμα και εκδίκηση.

Πίσω στο … Iron Bank, οTycho Nestoris (Mark Gatiss) προέρχεται από την περιβόητη «φατρία» που δεν αφήνει σεντ να πάει χαμένο. Ψηλός και  λιπόσαρκος με ένα μούσι λεπτό (έτσι λένε οι πληροφορίες), ο Nestoris θα δικαιωθεί με όποιον τρόπο.

Στον Οίκο των Tyrell, θα δούμε τον Mace, (που θα τον υποδυθεί ο Roger Ashton-Griffiths). Πατέρας της Lady Margaery, έρχεται για το γάμο της κόρης του με τον Βασιλιά. Βαρύς και ασήκωτος, μάλλον επικίνδυνος (εντάξει για το Game μιλάμε), ο Tyrell είναι γιος της Oleanna Tyrell (Diana Rigg).

Και οι Waynwood έχουν αφίξεις. Η Lady Anya Waynwood, κατά κόσμον Paola Dionisotti, είναι κυρία και αφέντρα (και στο δικό της οίκο αλλά είναι και Lady των Ironoaks) και τουλάχιστον στο βιβλίο εμφανίζεται ως χήρα και μητέρα των Donnel, Morton και Wallace Waynwood.

Στους … Frey έχουμε την  Fat Walda Frey (Elizabeth Webster), την 15χρονη εγγονή του άρχοντα Walter Frey. Μικροπαντρεμένη με τον Lord Roose Bolton, ο οποίος την επέλεξε όταν του έταξαν το βάρος της σε ασήμι (εξού και το fat να υποθέσω;).

Στον Οίκο των Clegane, έχουμε επανεμφάνιση του Gregor Clegnane (Hafthor Julius Bjornsson, τώρα σε καλύτερη έκδοση). Γνωστός ως το Βουνό, ο κάφρος αδερφός του Sandor Clegane, έτερος γνωστός ως Το Κυνηγόσκυλο.

Παρθενική εμφάνιση στην 4η σεζόν κάνει ο Hizdahr zo Loraq (του γνωστού οίκου των Loraq) που υποδύεται ο Joel Fry. Προύχοντας και όμορφος ευγενής... διασταυρώνεται με την Daenerys Targaryen (περισσότερα δε λέω μη με πιέζετε).

Extra πρόσωπο και ο Daario Naharis, που θα ερμηνεύσει ο Michiel Huisman (αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον Ed Skrein).

Αν ξεχάσατε, να σας φρεσκάρω τη μνήμη λοιπόν: ο Naharis, ανέλαβε τους «Second Sons» αφού ξεπάστρεψε τους ανωτέρους του και μετά επιδόθηκε σε φλερτ με την Daenerys.  Να μου το θυμηθείτε θα τον δούμε αρκετά αυτή τη σεζόν…μαζί με άλλους «παλιούς» ξεχασμένους (πεθαμένους ντε) όπως λέγεται.

Stay tuned γιατί αύριο ακολουθεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος.