Game of Thrones, μέρος 3ο: τι θα φέρει ο Χειμώνας;

throne
ΚΥΡΙΑΚΗ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

It’s the final countdown...Η ώρα της τέταρτης σεζόν του Game of Thrones έφτασε. Άρα και το τελευταίο μέρος αυτού του αφιερώματος. Τι ξέρουμε μέχρι τώρα λοιπόν και τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Η εκδίκηση είναι το… κυρίως πιάτο της τέταρτης σεζόν. Τι; Ξεχάσατε τον Κόκκινο Γάμο; Σφαγή, όχι αστεία. Με μία μόνο απάντηση: «Valar morghulis». Το λένε τα τρέιλερ, που κυκλοφόρησαν, το λένε οι αφίσες και τα πάντα οδηγούνται προς μία κατεύθυνση: «All men must die».

Που μεταξύ μας δεν θα είναι και έκπληξη αν σκεφτείς πόσοι από τους βασικούς χαρακτήρες έχουν ήδη πεθάνει. Άρα περιμένουμε τα χειρότερα.

Ο ίδιος ο Jon Snow (ο Kit Harington, που τον υποδύεται δηλαδή), εξάλλου είπε ότι επειδή είδαν ότι ο θάνατος είναι μία καλή οπτική, όλοι προσανατολίζονται προς αυτόν.

Αν είστε από τους εξυπνάκηδες μάλιστα του τύπου «έχω διαβάσει τα βιβλία και ξέρω τι θα γίνει στη συνέχεια» να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Jerome Flynn (Tyrion δηλαδή) είπε πριν από καιρό ότι η σειρά κρύβει εκπλήξεις σε σχέση με το βιβλίο. Ιντριγκαδόρικο, ε;

Ο Χειμώνας έρχεται και φέρνει μαζί του …γρήγορες κλιματικές αλλαγές, που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα. Δεν το λέω εγώ, ο David Benioff, ο δημιουργός το είπε.

Η Maisie Williams που υποδύεται την Arya Stark, είπε πρόσφατα για το ρόλο της ότι αλλάζουν οι προτεραιότητές της. Το αίμα σε πρώτο πλάνο και όπως έχει ήδη αποδείξει η πιτσιρίκα, μάλλον ετοιμάζεται για …μακελιό.

Μάλιστα η μικρή, συμπαθητική μέχρι τώρα Stark, αλλάζει ολοκληρωτικά. Σκοτεινή, υποχθόνια και όχι τόσο διασκεδαστική όσο την ξέραμε, η Arya παίρνει τα πράγματα στα χέρια της.

Ο Tyrion από την άλλη θα πρέπει να προσέχει τα νώτα του γιατί όπως είπε και ο Benioff, σε κάθε επεισόδιο της σεζόν το κεφάλι του θα είναι πολύ κοντά στο να αποχωριστεί…από τους ώμους του. Δημόσιος εξευτελισμός (παρά την ευφράδεια του λόγου που διαθέτει) χωρίς να ξεχωρίζει από το πλήθος, είναι μερικά από τα μειονεκτήματα της νέας σεζόν για τον χαρακτήρα του Tyrion.

Αλλά και η κρυφή του ερωμένη αναμένεται να ζήσει έναν Γολγοθά, αν και δεν θα πέσει αμαχητί.

Βέβαια, ούτε και για τον Jaime Lannister θα είναι ίδια τα πράγματα. Μπορεί να τον απήγαγαν και να του έκοψαν και το χέρι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους. Επιστρέφει στο Kings Landing και μετά…

Η αδερφή του από την άλλη, η Cersei γίνεται πιο ευάλωτη και μπλέκεται σε ερωτικά τερτίπια, που μάλλον δεν θα της βγούνε σε καλό.

Και επειδή το Game εκτός από μάχες, αίμα και θάνατο απαιτεί (και δικαιωματικά) έρωτα και σεξ, να περιμένετε (πολύ πιθανό) μία επανασύνδεση. Jon και Ygritte, love is in the air…

Επειδή όμως οι εντυπώσεις από τον Κόκκινο Γάμο μας άφησαν …κάπως, «ραφτείτε» γιατί έρχεται και ο Μοβ Γάμος. Τώρα, ακριβώς πόσο αίμα θα χυθεί δεν ξέρουμε αλλά σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο.

Τέλος, η «πρωταγωνίστρια» (ή καλύτερα μία από αυτές) Μητέρα των Δράκων ή Daenerys Targarygen ή Καλίσι (όπως θέλετε πείτε την) τώρα που μεγάλωσαν τα βλαστάρια της, ψάχνεται να δει τι σόι αρχηγός είναι. (Α, και μία επανάσταση βρίσκεται στα σκαριά).

Και αφού επιτέλους οι δράκοι μεγαλώνουν, ξεχάστε τα μικρά χαριτωμένα (;) δρακάκια και ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε κάτι θηρία, ισχυρά, φλογερά και εκτός ελέγχου. Μπορεί, παλιότερα να μην έτρωγαν καν χωρίς τη …μαμά τους αλλά τώρα καταρρίπτουν όποιους περιορισμούς τους έχει θέσει.