10 στάσεις στην πλατεία Βαρνάβα που είναι στα «πάνω της»

varnava

Βαρνάβα  Café

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Είναι μια υπέροχη πλατεία, δύο μόλις βήματα από το κέντρο του Παγκρατίου και είναι γεμάτη ζωή. Παιδιά παίζουν, κόσμος σουλατσάρει και πολλή νεολαία πια, πάει κι έρχεται. Ας δούμε τα στέκια της που πρέπει να επισκεφθούμε.

Όλα υπάρχουν σε αυτή την πλατεία, sushi, gourmet πιάτα, μεζέδες, ελληνικός καφές, burger και οινικά διαμάντια. Αυτή είναι η πλατεία Βαρνάβα που τελευταία έχει πάρει τα πάνω της κι έχει γίνει το νέο talk of the town.

Colibri

Όχι ακριβώς επάνω στην πλατεία, αλλά στην πανέμορφη οδό Εμπεδοκλέους, το Colibri είναι ένα μικρούλικο (τύπου) ταχυφαγείο, με ελάχιστα τραπεζάκια μέσα και μερικά στο περιποιημένο πεζοδρόμιο. Δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα του, θα δοκιμάσετε ένα από τα καλύτερα burger της πόλης, φοβερή πίτσα με λεπτή ζύμη και υπέροχα υλικά ή χορταστικές μακαρονάδες. Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε το ζουμερό chili burger ή το bacon egg με το αυγό να ξεχειλίζει…

Πληροφορίες: Εμπεδοκλέους 9-13, Πλ. Βαρνάβα, 210 7011011.

Οκτάνα

Η κάβα Οκτάνα στο Παγκράτι μετρά κάτι παραπάνω από 3 χρόνια ζωής και τώρα έγινε και… wine bar. Εδώ και μερικούς μήνες, η κάβα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, Οκτάνα, λειτουργεί και ως wine bar για όσους θέλουν να απολαύσουν το κρασί τους σε ποτήρι και να το συνοδεύσουν με εξαιρετικά εδέσματα. Στην Οκτάνα θα βρείτε εξαιρετικά οινικά «διαμάντια».

Πληροφορίες: Οκτάνα, Πλατεία Βαρνάβα 9, 2107014630, www.oktanawines.gr.

Ανέμη

Η Ανέμη είναι ένα καινούργιο μουσικό μεζεδοπωλείο, στην οδό Εμπεδοκλέους. Σε έναν όμορφο χώρο με πέτρα και ξύλο, με ρετρό στοιχεία, όπως το παλιό γραμμόφωνο και η γραφομηχανή, προσφέρει νόστιμους ελληνικούς μεζέδες, κρασί, ρακή και φυσικά, ζωντανή μουσική και πολύ κέφι και χορό.

Πληροφορίες: Εμπεδοκλέους 29, Πλατεία Βαρνάβα, 210 7014172, www.facebook.com/anemi29.

The Sushi Bar

Η πρώτη αλυσίδα sushi εστιατορίων The Sushi Bar, ξεκίνησε πριν ακριβώς 18 χρόνια από την πλατεία Βαρνάβα, όταν ακόμα στην περιοχή δεν υπήρχαν πολλά παραπάνω από τα παιδιά της πλατείας και 1-2 καφενεία. Στην αρχή της οδού Στίλπωνος, το The Sushi Bar θα σας μυήσει στα μυστικά της sushi φιλοσοφίας, με άψογη γνώση, αψεγάδιαστη τεχνική και αφάνταστα φρέσκιες πρώτες ύλες. Προλάβετε για μερικές ημέρες ακόμα μέχρι και τις 17 Απριλίου, το The Sushi Bar γιορτάζει τα 18 του χρόνια και προσφέρει σε κάθε γεύμα σας το αγαπημένο σας πιάτο δωρεάν.

Πληροφορίες: Στίλπωνος 2, Παγκράτι, 210 7524354, www.facebook.com/THESUSHIBAR.GR.

Βαρνάβα  Café

Το πανέμορφο ρετρό καφενείο της πλατείας ακούει στο όνομα Βαρνάβα Café και μετρά σχεδόν 20 χρόνια ζωής. Τα μαρμάρινα τραπεζάκια του, οι ξύλινες καρέκλες και ο ξυλόγλυπτος καναπές του, σε ταξιδεύουν στην παλιά Αθήνα, ενώ τώρα που ανοίγει ο καιρός, βγάζει και τραπεζάκια έξω.

Πληροφορίες: Πλατεία Βαρνάβα 1, 210 7017008, www.facebook.com/pages/%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1-CAFE/176978892352781.

Σπονδή

Επί της οδού Πύρρωνος, η Σπονδή δεσπόζει στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας αλλά και της… πλατείας. Στην πανέμορφη πετρόχτιστη μονοκατοικία, με τις υπέροχες βεράντες, προτείνει εξαιρετικές gourmet δημιουργίας 2 αστέρων και με τον νεοαφιχθέντα σεφ του κοιτά ακόμα πιο ψηλά.

Πληροφορίες: Πύρρωνος 5. Παγκράτι, 210 7564021, www.spondi.gr.

Μουριές

Τα ελληνικά μαγειρευτά είναι το φόρτε της κουζίνας στις Μουριές κι εσείς καλά θα κάνετε να τα τιμήσετε όταν βρεθείτε εδώ. Ο χώρος είναι παραδοσιακός, χωρίς πολλά φτιασίδια, αφού εδώ θα έρθεις στοχευμένα, για να δοκιμάσεις κυρίως, μαμαδίστικα μαγειρευτά. Κάντε μια στάση και δοκιμάστε μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές ή μακαρόνια, γιουβαρλάκια, σουτζουκάκια, λαχανοντολμάδες, παπουτσάκια ή γιουβέτσι και συνεχίστε τη βόλτα σας.

Πληροφορίες: Πλ. Βαρνάβα & Κρησίλα, 210 7016100,  http://mouries.com.gr/.

Superfly Café

Την πρώτη φορά που θα επισκεφθείτε το ιδιαίτερο αυτό καφέ, σίγουρα θα περάσετε μερικές ώρες, χαζεύοντας παλιά κόμικ, ρετρό παιχνίδια όπως το κλασικό subbuteo, αλλά και παλιές αφίσες, περιοδικά, «απαρχαιωμένες» τηλεοράσεις και λογιών λογιών memorabilia μιας άλλης εποχής. Είτε έρθετε για καφέ, είτε για ποτό, εδώ θα θυμηθείτε τα νιάτα σας…

Πληροφορίες: Superfly Café, Εμπεδοκλέους 28, 211 4046076, www.facebook.com/superflycafebar.

Old skool

Ακριβώς δίπλα στο Colibri, θα βρείτε το συμπαθέστατο καφέ Old skool, με το μοντέρνο κίτρινο σκηνικό και τα τελάρα για τραπέζια, όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή το κοκτέιλ σας νωρίς το βράδυ.

Πληροφορίες: Εμπεδοκλέους 9-11, Παγκράτι, 210-0020558.

Ωραία Ελλάς

Στη συμβολή των οδών Κρησίλα και Πολυδάμαντος, η Ωραία Ελλάς προτείνει ελληνικά παραδοσιακά μεζεδάκια, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο χώρος είναι γεμάτος με παλιά αντικείμενα που παραπέμπουν σε ένδοξες εποχές του ελληνισμού, τουφέκια, δίσκους στους τοίχους, παλιά ραδιόφωνα κτλ. Εδώ θα συναντήσετε καθημερινά, μουσικά αφιερώματα, με ρεμπέτικα, κρητικά και αγαπημένα λαϊκά.

Πληροφορίες: Κρησίλα 34, πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, 210 7525777, www.facebook.com/pages/%CE%A9%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%91-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%A3/180381228720100.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]