Η πολυτάραχη Miranda Hobbes του «Sex and the city»

nixon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Είναι φυσική ξανθιά αλλά εμείς τη γνωρίσαμε ως την κοκκινομάλλα, κυνική δικηγόρο και φίλη της Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes.

Η κατά κόσμον, Cynthia Nixon, σήμερα κλείνει τα 48 της χρόνια και έχει να μας διηγηθεί πολλά από την επαγγελματική αλλά και την προσωπική της ζωή, μέχρι σήμερα.

Γέννημα θρέμμα Νέας Υόρκης, η Cynthia Nixon έκανε το ντεμπούτο της στο «Little Darlings» το 1980 ως Sunshine δίπλα στην Tatum O’ Neil.

H θεατρική της όμως πορεία ήταν αυτή, που την προ «Sex and the City» εποχή, την καθιέρωσε στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Μάλιστα, είχε καταφέρει να εμφανίζεται στις παραστάσεις «Hurlyburly» και «The Real Thing», ταυτόχρονα.

Πριν ξεκινήσει να οργώνει τους δρόμους της Νέας Υόρκης παρέα με την Samantha, την Carrie και την Charlotte ήταν ήδη 20 χρόνια σχεδόν ηθοποιός του θεάτρου με περγαμηνές και βραβεία.

Μάλιστα, στο «Sex and the city» (1998)  ήταν η μόνη από τις φίλες που κέρδισε Emmy δεύτερου γυναικείου ρόλου ενώ κάμποσα χρόνια μετά, στις 11 Ιουνίου του 2006, κέρδισε το πρώτο της βραβείο Tony πρώτου γυναικείου ρόλου για το «The Rabbit Hole».

Η Sarah Jessica Parker την είχε στη λίστα των καλεσμένων της στα 40ά γενέθλιά της.

Το 1993 ήταν μία από τις επιλογές για τον ρόλο της Dana Scully στο «The X-files». Τελικά, προτιμήθηκε η Gillian Anderson.

Είναι μοναχοπαίδι, ενώ το πρώτο της παιδί το γέννησε όταν ήταν 30 ετών. Η κόρη της, Samantha Mozes γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1996 και είναι καρπός του έρωτά της με τον τότε αγαπημένο της, επίσης ηθοποιό, Danny Mozes.

Με τον Mozes υπήρξαν ζευγάρι από το 1988 ως το 2003 και έχουν μαζί 2 παιδιά. Εκτός από την 18χρονη σήμερα Samantha, η Nixon και ο Μozes απέκτησαν στις 16 Δεκεμβρίου του 2002 και τον γιο τους Charles Ezekiel Mozes.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2011, σε ηλικία 45 ετών, η Cynthia Nixon, έγινε για τρίτη φορά μητέρα. Τον γιο της Max Ellington Nixon-Marinoni γέννησε η τότε αρραβωνιαστικιά της και νυν σύζυγός της, Christine Marinoni.

Στις 27 Μαΐου του 2012, η Nixon και η Marinoni παντρεύτηκαν έπειτα από 8 χρόνια σχέσης (3 εκ των οποίων ήταν αρραβωνιασμένες).

Η Nixon είχε νοσήσει από καρκίνο του μαστού, όπως και η μητέρα της.

Σε καλλιτεχνικό επίπεδο, ανήκει σε εκείνη την εκλεκτή κάστα των ηθοποιών, που έχουν κερδίσει Tony, Emmy και Grammy. Το μόνο που της λείπει είναι ένα…Oscar.

Πρόσφατα συμμετείχε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Hannibal» δίπλα στον Mads Mikkelsen ενώ κινηματογραφικά, θα τη δούμε στο «Stockholm, Pennsylvania» και το «Life Itself» δίπλα στον Morgan Freeman και την Diane Keaton.

Σόφη Ζιώγου 
[email protected]