Mickey Rooney: εκτός διαθήκης η οικογένειά του

rooney AP/FRANCK PREVEL
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Εκτός της διαθήκης του αφήνει όλα του τα παιδιά και την οικογένειά του, ο θρυλικός ηθοποιός Mickey Rooney, κληροδοτώντας μόνο 18.000 δολάρια σε έναν υιοθετημένο του γιο.

Η διαθήκη του ηθοποιού που μεσουρανούσε για δεκαετίες στο Χόλιγουντ (από το 1930 μάλιστα, οπότε και ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς) άνοιξε χθες και όλοι θα περίμεναν ότι μετά από 80 χρόνια καριέρας, ο Mickey Rooney θα είχε να επιδείξει μία τεράστια κληρονομιά.

Ωστόσο, άνθρακας ο θησαυρός αφού όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Michael Augustine στον Guardian, η διαθήκη του Rooney, η οποία έχει την υπογραφή του στις 11 Μαρτίου του 2014, λίγες μόλις εβδομάδες πριν πεθάνει, περιλαμβάνει μόλις ένα μικρό ποσό, το οποίο και αφήνει σε έναν από τους υιοθετημένους του γιούς, που τον βοηθούσε μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Όλοι οι υπόλοιποι απλά αποκληρώνονται από τον Rooney, ο οποίος είχε μόλις καταφέρει να έχει στην άκρη 18.000 δολάρια, λόγω κακοδιαχείρισης των οικονομικών του από τους απογόνους του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Η διαθήκη του Rooney κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες την Τρίτη 8 Απριλίου και σύμφωνα με αυτή αποκληρώνει τα 8 παιδιά του και την εν διαστάσει σύζυγό του.

Η Jan Rooney (η τελευταία από τις 8 συζύγους του) ωστόσο, έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τις παροχές κοινωνικής ασφάλισης του συζύγου της και μερικές από τις συνταξιοδοτικές αποδοχές του, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα μιας προηγούμενης συμφωνίας που είχαν κάνει.

Ο δικηγόρος του Roooney, είπε ακόμη ότι τα παιδιά του ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τον γνωστό ηθοποιό και έτσι εκείνος έκρινε ότι ήταν πιο σωστό ο Mark Rooney να κληρονομήσει αυτό το ποσό των 18.000 δολαρίων.

Ο ηθοποιός είχε οριστεί τον δικηγόρο του ως εκτελεστή της διαθήκης του, τονίζοντας ότι δεν επιθυμούσε κανείς συγγενής του να διαχειριστεί τις τελευταίες του εκκρεμότητες.

Έπειτα από συμφωνία, το πτώμα του Rooney θα παραμείνει στο νεκροτομείο ώσπου το δικαστήριο να αποφασίσει τον τόπο ταφής του, την Παρασκευή.