Γνωρίστε την Paloma Faith

paloma-faith
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

H Βρετανίδα καλλιτέχνιδα κυκλοφορεί φέτος, το τρίτο album της καριέρας της και αν δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμα, θα εντυπωσιαστείτε με τα πανέμορφα τραγούδια της και το μοναδικό retro στυλ της.

- Η Faith γεννήθηκε το 1981, από Βρετανίδα μητέρα και Ισπανό πατέρα.  Το όνομά της σημαίνει «περιστέρι» στα Ισπανικά.

- Σπούδασε στην πασίγνωστη σχολή Καλών Τεχνών, Central Saint Martins College of Art and Design. Για να πληρώνει τα δίδακτρα, έκανε διάφορες περίεργες δουλειές, από πωλήτρια στα Agent Provocateur, μέχρι γυμνό μοντέλο για σπουδαστές ζωγραφικής και βοηθός μάγου.

- Με το τραγούδι ασχολήθηκε πρώτη φορά μέσα από τα burlesque shows, με τα οποία έγινε και περισσότερο γνωστή. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι εμφανίσεις της στο διάσημο fetish club Torture Garden.

- Για κάποιον καιρό μοιραζόταν τον ίδιο manager με την Amy Winehouse, που την ήθελε ως μέλος της μπάντας της εκλιπούσας τραγουδίστριας.

- To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της album «Do You Want the Truth or Something Beautiful?». Η μουσική και η φωνή της έκαναν αρκετούς να τη συγκρίνουν με την Amy Winehouse και τη Duffy. Η ίδια αναφέρει ότι βασικές επιρροές της είναι η Etta James και η Billie Holiday.

- To 2012 ήρθε το δεύτερο της album της «Fall to Grace»,  που έγινε πλατινένιο στην πατρίδα της.

- Εκτός από τη μουσική έχει εμφανιστεί και στον κινηματογράφο και συγκεκριμένα, στην ταινία «The Imaginarium of Dr. Parnassus» του Terry Gilliam, ως η φιλενάδα του διαβόλου, που τον ενσαρκώνει ο Tom Waits, αλλά και στο θρίλερ «Dread».

- Φέτος ήρθε η στιγμή του τρίτου της δισκογραφικού βήματος, του «A Perfect Contradiction», με πρώτο single το «Can’t Rely On You».

Ροζίνα Αράπη