Κόλιν Φερθ: «η σοβαροφάνεια είναι υπερεκτιμημένη»

kolin-ferth-i-sobarofaneia-einai-uperektimimeni

ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ο Κόλιν Φερθ, δήλωσε ότι μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον τελευταίο δραματικό ρόλο του στο «Λόγο του βασιλιά», θέλει να στραφεί στην κωμωδία.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ πλέον βρετανός ηθοποιός, μετά την πρόσφατη βράβευση του με το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι θέλει να ασχοληθεί με την κωμωδία. Ο Φερθ δήλωσε χαρακτηριστικά «ότι η σοβαροφάνεια είναι υπερεκτιμημένη και θέλω να κάνω κάτι που με χαροποιεί, να αλλάξω ρυθμούς και τόνο και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να συνεχίσω την μακρά παράδοση του να γελοιοποιώ τον εαυτό μου».

Ο βρετανός ηθοποιός είχε καταξιωθεί στο παρελθόν για τους πιο «ανάλαφρους» ρόλους του, όπως αυτόν του Μαρκ Ντάρσι στις ταινίες της σειράς «Μπρίτζετ Τζόουνς». Ο συγκεκριμένος ρόλος τον έφερε στο προσκήνιο και ήταν βασισμένος στο ρόλο του ως Mr. Darcy, στην πετυχημένη μεταφορά του «Περηφάνια και προκατάληψη» το 1995, στη σειρά του BBC. Αναφορικά με αυτό τον ρόλο που φέρεται να τον έχει στιγματίσει, ο Φερθ δήλωσε ότι «θα ήμουν λυπημένος αν έφευγε. Νομίζω υπάρχει κάποια παρανόηση ότι είμαι δυσαρεστημένος με το όλο θέμα του Darcy, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου».

Εν συνεχεία περιέγραψε τα αισθήματα του όταν βρισκόταν επί σκηνής για να παραλάβει το ύψιστο βραβείο ηθοποιίας: « ήταν σαν να κουβαριάζεσαι στον χώρο». Ο Κόλιν Φερθ τότε συνειδητοποίησε γιατί κάποιοι κατέρρεαν επί σκηνής στα Όσκαρ: «κανείς δε θέλει να σε δει να τα χάνεις, για αυτό προσπαθείς να κάνεις όσο καλύτερα μπορείς τη δουλειά σου και με όση χάρη μπορείς».