Γνωρίστε τις Savages

savages
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το post-punk γυναικείο group συγκέντρωσε τα καλύτερα σχόλια για το περυσινό ντεμπούτο τους album και αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ στο άμεσο μέλλον.

- Η τετραμελής γυναικεία μπάντα αποτελείται από τις Jehnny Beth (φωνητικά), Ayse Hassan (μπάσο), Fay Milton (drums) and Gemma Thompson (κιθάρα). Δημιουργήθηκαν το 2011 στο Λονδίνο και στις αρχές του 2012 άρχισαν να δίνουν τις πρώτες τους συναυλίες στην πόλη, παίζοντας ως support στους British Sea Power.

- To όνομά τους το εμπνεύστηκαν από το βιβλίο «O Άρχοντας των Μυγών».

- Το πρώτο τους EP κυκλοφόρησε το 2012 και περιείχε τη πρώτη τους επιτυχία το «Husbands».

- Την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιες για το βραβείο του BBC «Sound of 2013».

- Πέρυσι κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους album «Silence Yourself» και έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Στο τέλος του 2013 βρισκόταν σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα albums της χρονιάς.

- Τα ίδια εγκωμιαστικά σχόλια λαμβάνουν και οι ζωντανές τους εμφανίσεις, με κορυφαία στιγμή τους μέχρι ώρας, την εμφάνισή τους στο περυσινό Coachella Festival.

- Η Guardian έγραψε για τις Savages, ότι ο ήχος τους κάνει τους ακροατές να ονειρεύονται πώς θα ήταν να ζει κανείς στην εποχή που συγκροτήματα όπως οι Public Image Ltd, Siouxsie and the Banshees και Joy Division, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση και νιώθεις ότι είσαι μπροστά σε κάτι πολύ μεγάλο.

- Οι Savages αποποιούνται να προβάλουν την σεξουαλική εικόνα που θα περίμενε κάποιος από ένα all-girl group  και επικεντρώνονται στο να εντυπωσιάζουν με τα οργισμένα post-punk ξεσπάσματά τους.  Ειδικότερα, η Guardian ανέφερε ότι η Jehnny Beth, βαδίζοντας στα βήματα του Ian Curtis, δεν επικεντρώνεται στη θεατρικότητα, αλλά στην απλότητα και το θανατηφόρο της βλέμμα.

- Τα τραγούδια τους μιλάνε για την οργή, το θυμό και τις σκοτεινές σκέψεις που δημιουργούνται από σχέσεις που βαίνουν σε αδιέξοδο, σε συνδυασμό με την post punk/gothic κιθαριστική ένταση.

Ροζίνα Αράπη