10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τον Pharrell Williams

pharrell-williams-2
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Είναι ο σύγχρονος Μίδας της μουσικής βιομηχανίας. Όπου βάζει το χεράκι του σημαίνει εγγυημένη επιτυχία. Έχοντας συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς, ο 40χρονος παραγωγός βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.

1. Ο Pharrell Williams γεννήθηκε το 1973 στη Virginia και είναι ο μεγαλύτερος από τα τρία αγόρια της οικογένειας. Όπως έχει δηλώσει ως έφηβος δούλευε στα McDonalds για τα προς το ζην.

2. Μαζί με τον έτερο μεγάλο hip hop παραγωγό Timbaland είχαν ένα συγκρότημα τη δεκαετία του ’90, τους Magnum Dj Timmy Tim.

3. Στην κατασκήνωση γνώρισε τον Chad Hugo και μαζί δημιούργησαν τους Neptunes ή N.E.R.D. όπως ονομάστηκαν αργότερα. Με το που αποφοίτησαν υπέγραψαν συμβόλαιο με τον πασίγνωστο παραγωγό Teddy Riley. Το 2001 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους album «In Search Of…».

4. Με τους Neptunes, ο Pharrell συνεργάστηκε με μια πληθώρα καλλιτεχνών ως παραγωγός και συνθέτης. Ανάμεσα στα hits που έχουν την υπογραφή του είναι το «I’ m A Slave For You» της Britney Spears, το «Hot In Herre» του Nelly και δύο κομμάτια στο «The Black Album» του Jay-Z. Επίσης είναι υπεύθυνοι για την ανακάλυψη της Kelis και την παραγωγή του πρώτου solo album του Justin Timberlake «Justified».

5. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον με τον οποίο να μην έχει συνεργαστεί. Είναι υπεύθυνος για τις επιτυχίες πολλών αστέρων της μουσικής βιομηχανίας, όπως των Jennifer Lopez, Shakira, Madonna, Frank Ocean, Usher, Beyonce κ.ά.

6. Με τους Daft Punk εκτός από τη συνεργασία τους στο «Get Lucky», είχε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν όταν έκανε ένα remix στο «Bigger, Better, Faster, Stronger».

7. Το 2013 συμμετείχε στις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς, το «Get Lucky» και το «Blurred Lines» με τους Robin Thicke και T.I.

8. Για το videoclip του «Happy» έσπασε ένα νέο ρεκόρ, καθώς γύρισε ένα video 24 ωρών, με πρωταγωνιστές τον Steve Carrell, Magic Johnson, Jimmy Kimmel κ.ά.

9. Έχει τη δική του σειρά κοσμημάτων που κυκλοφορεί από τον οίκο Luis Vuitton, με την επωνυμία Blason.

10. Είναι πατέρας ενός τετράχρονου αγοριού, του Rocket Man Williams. Ναι, το όνομα το δανείστηκε από το τραγούδι του Elton John…

Ροζίνα Αράπη