Olivia Hussey: H τηλεοπτική μητέρα του Ιησού

olivia
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η μούσα του Zeffirelli, η διάσημη από το ρόλο της Παναγίας στην τηλεοπτική επιτυχία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δεν είναι άλλη από την 63χρονη σήμερα Olivia Hussey.

Γεννήθηκε στις 17 Απριλίου του 1951 στο Μπουένος Άιρες της Βραζιλίας και το πραγματικό της όνομα είναι Olivia Osuna.

Μόλις στα 15 της χρόνια, ήταν αυτή που επέλεξε ο Zeffirelli για να αναβιώσει το σπουδαίο σαιξπηρικό δράμα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Η ερμηνεία της, αξιομνημόνευτη μέχρι και σήμερα, της χάρισε τότε μια Χρυσή Σφαίρα και δύο συνεχόμενα βραβεία Donatello, τα ιταλικά Oscar δηλαδή, μία τιμή ιδιαίτερη για μία ηθοποιό που εμφανιζόταν μόλις στην τρίτη της ταινία.

Σε μία σκηνή όπου τη δείχνει τόπλες, ο Zeffirelli χρειάστηκε να πάρει ειδική άδεια επειδή ήταν ανήλικη. Επειδή μάλιστα η ταινία περιείχε γυμνό, απαγορευόταν λόγω της ηλικίας της να παρευρεθεί στην πρεμιέρα, έστω και αν στη γυμνή σκηνή πρωταγωνιστούσε η ίδια.

Στην τηλεοπτική σειρά που την έκανε διάσημη στο ευρύ κοινό, τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» υποδύθηκε την Παναγία, αν και η διαφορά από τον Robert Powell που υποδύθηκε τον Χριστό ήταν μόλις 7 χρόνια. Η Hussey είναι η μικρότερη.

Θεωρούνταν και όχι άδικα μία από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο. Κάτι που το οφείλει στην πολυπολιτισμική καταγωγή της. Ο πατέρας της από την Αργεντινή και η μητέρα της Αγγλίδα με σκωτσέζικες ρίζες.

Μάλιστα, ο πατέρας της ήταν διάσημος τραγουδιστής της όπερας και του τάνγκο.

Όταν ήταν μόλις 2 ετών, οι γονείς της χώρισαν και 5 χρόνια μετά μετακόμισε με τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της στην Αγγλία και έτσι επιδόθηκε σε σπουδές γύρω από την υποκριτική.

«Jean Brodie», μία θεατρική παραγωγή και έπειτα από την οντισιόν περίπου 500 ατόμων πριν από αυτή, θα την φέρουν μπροστά στον Zeffirelli. Όταν εμφανίστηκε όλες οι υπόλοιπες απλά δεν υπήρξαν ποτέ, θα πει αυτός αργότερα.

Αρκετά χρόνια μετά, μετακομίζει στο Λος Άντζελες όπου γνωρίζει και παντρεύεται τον πρώτο συζυγό της, τον Dean Paul Martin, γιο του διάσημου ηθοποιού Dean Martin. Ο γιος τους Alexander Martin, είναι σήμερα ηθοποιός.

Ο δεύτερός της σύζυγος, ο Akira Fuse υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές της Ιαπωνίας. Με τον Fuse απέκτησε τον δεύτερο γιο της, τον Max το 1983.

Έπειτα από διάφορες παραγωγές, αισθάνθηκε ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα για να μεγαλώσει τους δύο γιους της και την κόρη της, που απέκτησε εν τω μεταξύ με τον τρίτο και νυν σύζυγό της David Glen Eisley.

Τα τρία της παιδιά έχουν διαφορά μεταξύ του από μία δεκαετία. Είναι γεννημένα το 1973, 1983 και 1993.

Στην υποκριτική επέστρεψε το 2002 με το El grito και 5 χρόνια αργότερα με το Tortilla Heaven, όπου υποδύεται την…γυμνίστρια μιας πόλης.

Το 2003, η Hussey ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μίας ταινίας, που ήταν όνειρο ζωής. Να απεικονίσει την προσωπικότητα της Μητέρας Τερέζας, με γυρίσματα στη Σρι Λάνκα και την Ιταλία.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]