4 comeback που όλοι (μάλλον) περιμένουμε

comeback
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μία κακή επιλογή σε κάποια ταινία μπορεί σίγουρα να φέρει την «κατρακύλα» στην καριέρα ενός ηθοποιού.

Και άντε μετά να μπορέσει να την ξαναχτίσει. Πράγματι, έχουν υπάρξει ονόματα με αξιώσεις που χάθηκαν ή μάλλον...χάλασαν με τον καιρό.

Πολλοί έχουν απογοητεύσει με τις επιλογές τους και οι αμφιβολίες για επάνοδο είναι περισσότερες από την όποια προσμονή να τους ξαναδούμε στο πανί.

Ναι, όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν μία άτυχη επιλογή στην καριέρα τους, αλλά πριν ξεσηκωθείτε να τους υπερασπιστείτε συνεχίστε να διαβάζετε και ίσως να αλλάξετε γνώμη.

Πάρτε για παράδειγμα τον Nicholas Cage. Με ένα Oscar στην τσέπη του και αναρίθμητες εμπορικές επιτυχίες, κανείς δε νομίζω ότι πίστευε στα 90s πως αυτός ο ηθοποιός θα «μεταλλαχτεί» καλλιτεχνικά.

Κι όμως, η μία απογοήτευση ακολούθησε την άλλη. Η φιλόδοξη επάνοδός του τώρα, έρχεται με το «Joe», που για την Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ακόμα ημερομηνία προβολής.

Αν και οι «καλές γλώσσες» είναι αισιόδοξες εμείς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας μέχρι νεοτέρας ενώ ο Cage επιμένει με 5-6 παραγωγές στα σκαριά.

Άλλη απογοήτευση των 90s, ο Kevin Costner. Τι κι αν χόρεψε με τους Λύκους (2 Oscar πήρε και αυτό της σκηνοθεσίας μάλιστα), τι κι αν έσωσε την Whitney Houston και «ξετίναξε» τα ταμεία, η καριέρα του Costner μόνο ανοδική πορεία δεν είχε.

Μη σας πω το τελείως αντίθετο. Πάντως, το «Draft Day» λέγεται ότι θα είναι η εκδίκησή του. Εμείς περιμένουμε να δικαιωθεί.

Η Sharon Stone πολύ μας έλειψε. Καθόρισε τα 90s με την παρουσία της και με τις ερμηνευτικές τις ικανότητες (οι οποίες πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν ήταν σε πρώτο πλάνο στις περισσότερες ταινίες, τουλάχιστον, όχι σε εκείνες που την έκαναν γνωστή).

Βέβαια, αυτό σίγουρα δε μειώνει την αξία της. Αν και έκανε ένα πέρασμα από το βιογραφικό «Lovelace» μάλλον το «Fading Gigolo» του John Turturro με τον Woody Allen σε πρωταγωνιστικό ρόλο είναι αυτό, με το οποίο φιλοδοξεί να αναστήσει την καριέρα της.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Ιουλίου με τον τίτλο «Ερασιτέχνης Ζιγκολό».

Έχει προταθεί για τρία Oscar. Θεωρούνταν από τα σπουδαιότερα ταλέντα των 80s-90s και μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του Χόλιγουντ. Η Michelle Pfeiffer δυστυχώς έχει απογοητεύσει, αν σκεφτείς ότι η καλύτερη εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια ήταν το «Dark Shadows» του Tim Burton το 2012, το οποίο παρά την προώθηση, τον ίδιο τον Burton και τον Johnny Depp στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μάλλον αδιάφορο ήταν.

Και το δυστύχημα με την Pfieffer -προσωπικά, από τις  αγαπημένες μου κινηματογραφικές παρουσίες παλαιότερα βλέπε «Σημαδεμένος» και «Το όνομά μου είναι Σαμ» - είναι ότι δεν προβλέπεται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, να δει την καριέρα της να παίρνει τα πάνω της.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]