Daniel Radcliffe: φαβορί για το βραβείο Tony

daniel-radcliffe-photo-new
ΤΡΙΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Ο Daniel Radcliffe μπορεί να είναι σχεδόν σίγουρος ότι θα κερδίσει μια υποψηφιότητα για το βραβείο Tony-το αντίστοιχο των Όσκαρ για το χώρο του θεάτρου.

Οι κριτικοί στις ΗΠΑ γράφουν ύμνους για την ερμηνεία του στη μαύρη κωμωδία του Μάρτιν Μακ Ντόνα «The Cripple of Ιnishmaan», μια από τις πιο πετυχημένες παραγωγές του Μπρόντγουεϊ.

Η παράσταση με τη σφραγίδα του καταξιωμένου σκηνοθέτη και παραγωγού Michael Grandage, είχε ξεκινήσει την πορεία της από το Λονδίνο, σπάζοντας ρεκόρ εισιτηρίων. Μάλιστα πρόσφατα ο Daniel Radcliffe είχε κερδίσει το Βραβείο Πρώτου Ανδρικού Ρόλου στα βρετανικά βραβεία Whats On Stage για αυτή την εμφάνισή του.

Στην υπόθεση του έργου, ένας σκηνοθέτης του Χόλιγουντ επισκέπτεται ένα απομακρυσμένο ιρλανδικό νησάκι, πυροδοτώντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των κατοίκων του. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Billy, τον οποίο ενσαρκώνει ο σταρ των ταινιών Χάρι Πότερ.

«Μια ζεστή, γεμάτη συμπόνια ερμηνεία» ήταν ένα από τα επαινετικά σχόλια των αμερικανών κριτικών. Οι πρώτοι οιωνοί δείχνουν ότι εκτός από τον Radcliffe και τον Grandage διεκδικούν με αξιώσεις μια υποψηφιότητα για βραβείο Tony και άλλοι δύο συντελεστές της παράστασης, ο σχεδιαστής Christopher Oram και ο συνθέτης Alex Baranowski. Αναμένουμε λοιπόν την ανακοίνωση με την πρώτη λίστα υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Tony στις 29 Απριλίου και την αποκάλυψη των νικητών στις 8 Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι ο Mάρτιν Μακ Ντόνα είναι δημοφιλής και στη χώρα μας. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, την προηγούμενη σεζόν παρουσίασε με επιτυχία το έργο του «Ο πουπουλένιος» στο θέατρο Βρετάνια.

Μάνια Στάικου