Ο Quentin Tarantino ανακαλεί…

tarantino
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

…και ξαναπιάνει το γράψιμο του σεναρίου του The Hateful Eight. Ο σκηνοθέτης είχε εγκαταλείψει την παραγωγή της ταινίας, όταν το σενάριό της είχε διαρρεύσει στο ίντερνετ.

Πριν λίγες μέρες όμως έστησε ένα, τρίωρης περίπου διάρκειας, θεατρικό αναλόγιο στο ξενοδοχείο Ace Hotel στο Λος Άντζελες.

Αγαπημένοι του ηθοποιοί όπως οι Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russell, James Parks και Amber Tambly ερμήνευσαν τους ρόλους τους μπροστά σ’ ένα εκστασιασμένο, πλην τεχνολογικά παροπλισμένο κοινό: όσοι εισέρχονταν στην αίθουσα, άφηναν τα κινητά τους στην είσοδο, καθώς φαίνεται ότι όταν ο Tarantino καεί με το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι – ή με άλλα λόγια, είναι αποφασισμένος να μην την πατήσει με κάποια διαρροή για δεύτερη φορά.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή είναι μία πρώτη σεναριακή απόπειρα για το Hateful Eight, το οποίο χαρακτηρίζεται ως γουέστερν και διαδραματίζεται μετά τον αμερικάνικο Εμφύλιο πόλεμο.

Αν ο Tarantino κρατήσει το λόγο του και προχωρήσει εκ νέου στη συγγραφή του σεναρίου, τότε οι θεατές που κατάφεραν να βρεθούν στην ξενοδοχειακή αυτή αίθουσα, δε θα είναι οι μόνοι τυχεροί που θα απολαύσουν το τελευταίο αποκύημα της φαντασίας του. Ας το ελπίσουμε.