Τα 5 καλύτερα μουσικά δίδυμα όλων των εποχών

daft-punk
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Κάποιοι καλλιτέχνες δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε μια πολυμελή μπάντα για να μεγαλουργήσουν. Τους χρειάζεται απλά ένα μουσικό έτερον ήμισυ για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να μείνουν στην ιστορία όπως τα παρακάτω θρυλικά δίδυμα.

Daft Punk

Ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo απολαμβάνουν πλέον την κορυφή του κόσμου που τους χάρισε το τελευταίο album τους «Random Access Memories» και φυσικά το πιο εθιστικό κομμάτι των τελευταίων χρόνων, το «Get Lucky». Οι δύο Γάλλοι όμως έχουν να επιδείξουν πέρα από αυτό, δύο δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στη μουσική σκηνή.  Πίσω από τα διαστημικά τους κράνη και χωρίς ποτέ να αποκαλύπτουν τις ταυτότητές τους, οι δύο μουσικοί συνεχίζουν να φτιάχνουν χορευτικά anthems, με τον δικό τους πρωτοποριακό ήχο που συνδυάζει disco, pop, funk και house. 

The White Stripes

O Jack και η Meg White, έμελε να γίνουν ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της σύγχρονης rock σκηνής. Με μυστήριο να καλύπτει τη μεταξύ τους σχέση και καταπληκτικά τραγούδια όπως το «Seven Nation Army» να παίζουν παντού, οι Stripes κέρδισαν την αγάπη του κοινού και τον σεβασμό των κριτικών. Κρίμα που διαλύθηκαν, αν και ο White συνεχίζει να μας εκπλήσσει μουσικά με τα projects του, όπως οι Dead Weather και οι Raconteurs.

Simon & Garfunkel

Από το Queens της Νέας Υόρκης, κατέκτησαν τον κόσμο, αρχικά με το πρώτο τους hit « Mrs. Robinson»  και στη συνέχεια με το «Bridge Over Troubled Water», που εκτός από το αντιπολεμικό μήνυμα του, αντικατόπτριζε και τα προβλήματα που είχαν μεταξύ τους. Συνεχίζουν να κάνουν μέχρι σήμερα κάποια reunions, πενήντα χρόνια σχεδόν μετά τη δημιουργία τους.

Pet Shop Boys

Το βρετανικό δίδυμο, έχει σημαδέψει τη δεκαετία του ’80 και του ’90, και συνεχίζει να γράφει εξαιρετικά dance pop hits μέχρι σήμερα. Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι μνημειώδεις,  τα videoclip τους έργα τέχνης, οι στίχοι τους ευαίσθητοι και ειρωνικοί, γεμάτοι χιούμορ και αλήθειες. 

Sony & Cher

Εκτός από συνεργάτες ήταν και αγαπημένο ζευγάρι στη ζωή, και ένα από τα πιο αγαπημένα  μουσικά και τηλεοπτικά ντουέτα της Αμερικής στη δεκαετία του ’70. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει επιτυχίες όπως το «I Got You Babe».  Μαζί ξεκίνησαν από το μηδέν και μαζί έφτασαν στην κορυφή. Όταν χώρισαν τους δρόμους τους, μετά από έναν γάμο και δύο παιδιά, η Cher έγινε η diva που όλοι ξέρουμε και ο Sony ασχολήθηκε με την πολιτική μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του.

Ροζίνα Αράπη