Ένα τελευταίο reunion στη μεγάλη οθόνη για τους Monty Python

monty REUTERS/LUKE MACGREGOR
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η λατρεμένη βρετανική ομάδα με το σουρεαλιστικό χιούμορ θα βρεθεί επί σκηνής για μία τελευταία σειρά παραστάσεων στο Ο2 του Λονδίνου.

Κι αν η είδηση ότι αυτό θα είναι πραγματικά το τελευταίο reunion για τους Monty Python και μάλιστα θα είναι θεατρικό, χιλιόμετρα από εδώ, μας προκαλεί μια κάποια θλίψη, πρέπει να σας πούμε ότι υπάρχουν και καλά νέα.

Το «The Last Night of the Pythons»,  το κινηματογραφικό reunion, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου, θα αναμεταδοθεί ζωντανά σε 450 κινηματογραφικές αίθουσες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε 1.500 ακόμα, σε όλον τον κόσμο!

Η τελευταία φορά που η ομάδα των John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin και του μακαρίτη πλέον Graham Chapman έδωσε ζωντανή παράσταση, ήταν το 1980 στο Λος Άντζελες, ενώ στην πατρίδα τους έχουν να εμφανιστούν ζωντανά εδώ και 40 χρόνια!

Λογικό κι επόμενο φυσικά τα εισιτήρια για τις τελευταίες τους παραστάσεις να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Η Picturehouse Entertainment, η οποία προσπαθεί να χτίσει μια παράδοση, ας το πούμε, ζωντανού κινηματογράφου είναι η εταιρεία που έχει αποκτήσει τα δικαιώματα της αναμετάδοσης.

Μέχρι στιγμής η παράσταση είναι σίγουρο ότι θα αναμεταδοθεί στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σουηδία, τη Ρωσία και την Πολωνία.

Εμείς ελπίζουμε ότι κάποια συνεννόηση θα γίνει με κάποιον Έλληνα αιθουσάρχη και ότι οι εν Ελλάδι φαν, δε θα μείνουμε παραπονεμένοι.