Γνωρίστε την FKA Twigs

fka-twigs
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η 25χρονη Βρετανίδα τραγουδίστρια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με τη δύναμη του διαδικτύου, κατάφερε να γίνει θέμα αρκετών συζητήσεων, με την αισθαντική της φωνή και τα ονειρικά της τραγούδια.

- Η Tahliah Barnett, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1988 στο Gloucestershire.  Η καταγωγή της είναι από τη Jamaica από την πλευρά του πατέρα της και από την Ισπανία από την πλευρά της μητέρας της.

- To «FKA» στο καλλιτεχνικό της όνομα, σημαίνει «Formerly Known As». Το Twigs το σκέφτηκε επειδή μπορεί να λυγίσει τα άκρα της σε υπερθετικό βαθμό.

- Σε ηλικία μόλις 17 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο, αναζητώντας την τύχη της ως χορεύτρια. Εμφανίστηκε σε δύο videos της Jessie J, το «Do It Like A a Dude» και το «Price Tag» ως back up dancer.

- Το 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, το «EP1»,  στο bandcamp και ανέβασε και ένα video για κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια στο Youtube.

- Το «Water Me» που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2013, με το απόκοσμο videoclip του, ήταν αυτό που έκανε sites όπως ο Guardian να την προσέξουν και να τη συμπεριλάβουν μέσα στα καλύτερα νέα ονόματα της περασμένης  χρονιάς. 

- Τον περασμένο Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε και το δεύτερο EP της, το «EP2».

- Η μουσική της είναι ένα μίγμα R&B, trip hop και soul. Μια χαρακτηριστική περιγραφή είναι ότι ο ήχος της είναι το αποτέλεσμα μιας φανταστικής ένωσης των TLC με τον Aphex Twin.

- Έχει ένα ευρύ πεδίο επιρροών, από τους Portishead μέχρι την Aaliyah και τον Kanye West.

- Τον περασμένο Δεκέμβρη ήταν υποψήφια για το βραβείο Sound of 2014 του BBC.

- Αν και είναι αρκετά ντροπαλή με τις συνεντεύξεις, έχει εμφανιστεί στο εξώφυλλο του «I-D Magazine», όπου εγκωμιάστηκε το προσωπικό της στυλ και το μυστήριο γύρω από τη φιγούρα της.

Ροζίνα Αράπη