10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για τη Rihanna

rihanna
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2014

Το «κακό κορίτσι» της pop, όπως είναι γνωστή τον τελευταίο καιρό, δε σταματά να απασχολεί τη δημοσιότητα με τα υπέρ sexy videoclips της, τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που ποστάρει συνεχώς στα social media, αλλά και τα τραγούδια της που γίνονται επιτυχίες το ένα μετά το άλλο.

1. Η Rihanna γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Barbados. Η παιδική και εφηβική της ηλικία στιγματίστηκε από τον ταραχώδη γάμο των γονιών της και την εξάρτηση του πατέρα της από τα ναρκωτικά. Πριν αρχίσει να ασχολείται με τη μουσική, είχε πάρει μέρος σε τοπικούς διαγωνισμούς καλλιστείων.

2. Μαζί με άλλες δύο φίλες της είχαν φτιάξει ένα girl group. Κατάφεραν να κλείσουν μια audition με τον παραγωγό Evan Rogers, που έκανε διακοπές στα Barbados εκείνη την περίοδο. Ο Rogers ενθουσιάστηκε τόσο από τη Rihanna, που την πήρε μαζί του στις Η.Π.Α. και αποφάσισε να ασχοληθεί με το πώς θα την κάνει star.

3. Το πρώτο της μεγάλο hit ήταν το «S.O.S.» και ακολούθησε το «Pon de Replay» που έφτασε στο Νο 2 του αμερικανικού Billboard chart.

4. Ο Jay-Z ήταν αυτός που τελικά πίστεψε σε αυτήν και στο ταλέντο της και την πήρε υπό την προστασία του. Μαζί ηχογράφησαν το «Umbrella», το μεγαλύτερο hit της μέχρι εκείνη την εποχή, που ουσιαστικά σηματοδότησε και την αλλαγή στο look και το μουσικό της ύφος.

5. Προς τιμήν της, στα Barbados εορτάζεται κάθε 21η Φεβρουαρίου η «Rihanna Day». Για να ευχαριστήσει τους συντοπίτες της, η τραγουδίστρια έδωσε μια μεγάλη συναυλία χωρίς εισιτήριο. Το 2012 έγινε πρέσβειρα της χώρας της και συμμετείχε σε καμπάνιες για την ενίσχυση του τουρισμού.

6. Το 2009 ακύρωσε την εμφάνισή της στα βραβεία Grammy, καθώς λίγες ώρες πριν, είχε δεχτεί βίαιη επίθεση από τον τότε σύντροφο της Chris Brown. Η εικόνα του μελανιασμένου της προσώπου έκανε τον γύρο του κόσμου, η ίδια αργότερα έδωσε συνέντευξη μιλώντας για την κακοποίηση που υπέστη στη σχέση της και πόσο την επηρέασε ψυχολογικά. Λίγα χρόνια αργότερα όμως, τα ξαναβρήκε με τον Brown αντιμετωπίζοντας παγκόσμια κατακραυγή. Οι δυο τους τώρα δηλώνουν «φίλοι».

7. Είναι μία από τις βασίλισσες των social media. Μέσω του λογαριασμού της στο instagram δε σταματάει να ανεβάζει φωτογραφίες της με ελάχιστα ρούχα σε εξωτικά μέρη. Η σελίδα της στο facebook έχει 85.000.000 Likes και ο λογαριασμός της στο  twitter μετρά πάνω από 40.000.000 followers.

8. Προς το παρόν έχει έξι κέρινα ομοιώματα σε μουσεία Madame Tussaud σε όλον τον κόσμο, από το Las Vegas μέχρι το Sydney.

9. Έχει ασφαλίσει τα πόδια της για 1.000.000 δολάρια, λίγο αφ’ ότου έγινε εκπρόσωπος της Gillette.

10. Έχει 20 tattoos προς το παρόν, αφού δε βαριέται ποτέ, να διακοσμεί  το σώμα της με μελάνι…

Ροζίνα Αράπη