7 αντιοξειδωτικές τροφές, για λαμπερό δέρμα

trofes-gia-na-lampei-to-derma-sou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΙΟΥ 2014

Κάντε τα μαγικά σας! Βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις τροφές που το clickatlife.gr σας προτείνει και φωνάξτε τους παπαράτσι, να σας φωτογραφίσουν. Η επιδερμίδα σας θα είναι, έτοιμη να αντιμετωπίσει, όλες τις προκλήσεις!

Ροδάκινο

Αν αγαπάτε το δέρμα σας, μόλις ανακαλύψατε  ένα φρούτο θησαυρό.  Περιέχει σύμπλεγμα βιταμινών, C και Ε που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Περιέχει ακόμη πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο. Δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό. Είναι πηγή ιχνοστοιχείων, μετάλλων και βιταμινών, οπότε αν αισθάνεστε κουρασμένοι, προτιμήστε το!

Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη γραμμή σας, αφού περιέχει μόλις 40 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Toμάτα

Περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών όπως καροτένια και λυκοπένιο, που θεωρείται από τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά με προστατευτική δράση ειδικά έναντι του καρκίνου του προστάτη, αλλά και σε άλλες κακοήθειες

Σμέουρα

Είναι μια πραγματική υπερτροφή, αφού περιέχουν διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από την φράουλα, δυόμιση φορές μεγαλύτερη από το πορτοκάλι και δεκαπλάσια από το μπρόκολο και την ντομάτα. Περιέχουν μόνο 52 θερμίδες στα 100γρ και παράλληλα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών καλύπτοντας περίπου το 16% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνες C και Κ, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό.

Μύρτιλα

Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες και είναι ιδανική τροφή αν κάνετε δίαιτα αφού τα μύρτιλα είναι «εχθρός»  της χοληστερόλης. Δοκιμάστε τα για  πρωινό σας  ή καταναλώστε τα ως ενδιάμεσο σνακ και θα ενθουσιαστείτε!

Φράουλες

Μας φτιάχνουν τη διάθεση και είναι το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων. Ένα φλιτζάνι περιέχει περίπου 60 θερμίδες και συνιστά εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών. Θα σας χαρίσουν λάμψη και θα αισθανθείτε ενυδατωμένοι και ζωντανοί..

Αγκινάρα

Δεν είναι καθόλου τυχαία στο Τop 10 των τροφίμων υψηλής συγκέντρωσης σε αντιοξειδωτικά. Περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών, αλλά και πολλές βιταμίνες, όπως C και  φυλλικό οξύ. Είναι πηγή φυτικών ινών και περιέχoυν μαγνησίου και κάλιο. Αν λοιπόν θέλετε η επιδερμίδα σας να είναι αλαβάστρινη, τιμήστε τις.

Πιπεριές

Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ. Ακόμη οι κόκκινες και οι πορτοκαλί πιπεριές είναι πλούσιες στην αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο και λουτεϊνη, αποτελώντας ταυτόχρονα ασπίδα προστασίας για το ανοσοποιητικό και την όραση.


Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]