Εκείνοι που το παράκαναν με τους εθισμούς...

addiction
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΜΑΙΟΥ 2014

Δεν είναι νέο, ούτε καν…παλιό, ότι οι χολιγουντιανοί σταρ στρέφονται σε αλκοόλ και ουσίες. Ποιοι από αυτούς το παράκαναν όμως;

Η Drew Barrymore είναι γνωστό ότι έχει παρελθόν με ναρκωτικές ουσίες. Ίσως μάλιστα κατέχει και τον τίτλο της «νεότερης» εθισμένης (τουλάχιστον στο γυναικείο φύλο γιατί στο ανδρικό, άλλος είναι ο «νικητής»).

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα κατά τα εφηβικά της χρόνια, πολλές περιπέτειες με ναρκωτικές ουσίες αλλά κατάφερε αισίως μετά από δύο... ταξίδια αποτοξίνωσης να βάλει τη ζωή και την καριέρα της σε νέα ανοδική πορεία.

Η Mary-Kate Olsen, μία εκ των διασήμων διδύμων της μικρής και μεγάλης οθόνης, είχε τη δική της ιστορία με την ανορεξία και τις ουσίες μέχρι που και αυτή ακολούθησε το δρόμο της αποτοξίνωσης.

John Shearer/Invision/AP / John Shearer

Συνήθης ύποπτη, μέχρι και σήμερα, η Lindsay Lohan, έχει απασχολήσει με τα καμώματά της. Η …χαρά του παπαράτσι, δε θα μπορούσε να μείνει εκτός εθισμών, γεγονός μάλιστα που την οδήγησε και σε ποινή φυλάκισης 90 ημερών.

Μπορεί η Mischa Barton να παρουσιάστηκε ως άλλη μία «American sweetheart» αλλά η πραγματικότητα, όταν σβήνουν τα φώτα της κάμερας είναι τελείως διαφορετική. Εξού και τα κουτσομπολιά γύρω από τους εθισμούς και όχι τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες.

Ο Jeremy London από την άλλη, βρισκόταν σε άρνηση σχετικά με τον εθισμό του και μάλιστα προχώρησε την όλη ιστορία ένα βήμα παραπέρα: κατασκεύασε μία ολόκληρη υπόθεση, όπου ισχυριζόταν ότι τον απήγαγαν και τον ανάγκασαν να πάρει ναρκωτικά. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι ο εθισμός χρήζει ιατρικής μέριμνας.

Ο άλλοτε Ιππότης της Ασφάλτου και ναυαγοσώστης από τους λίγους, David Hasselhoff είδε την κατάσταση, στην οποία τον οδήγησε το αλκοόλ, όταν τα παιδιά του αποφάσισαν να τον βιντεοσκοπήσουν.

Το βίντεο έκανε το γύρο του κόσμου και εκείνος μπήκε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης για να απαλλαγεί από το αλκοόλ, στο οποίο είχε εθιστεί μάλιστα από τις αρχές του ’70.

Ο υπέροχος Robert Downey Jr. πριν ανακαλύψει τον Sherlock Holmes που κρύβεται μέσα του, είχε μία μακροχρόνια περιπέτεια με τις ουσίες. Το ανήκουστο βέβαια είναι ότι λέγεται πως δοκίμασε πρώτη φορά, στην ηλικία των 6 (!) ετών αλλά από το 1996, οπότε και ήρθε αντιμέτωπος με συλλήψεις εξαιτίας του εθισμού του χρειάστηκε να ακολουθήσει 3 χρόνια πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Ευτυχώς και γι' αυτόν και για μας, πλέον έχει αναρρώσει και κυριαρχεί στα blockbuster, τύπου Iron Man.

Δυστυχώς, από το club των εθισμένων δεν έμεινε έξω ούτε το παιδί –θαύμα Macaulay Culkin, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη για κατοχή Ζάναξ και μαριχουάνας. Το αν θα ανακάμψει είναι ακόμα απορίας άξιο.

Η τηλεοπτική «Νοσοκόμα Jackie» είναι μία γυναίκα, που δε μπορεί να λειτουργήσει αν δεν πάρει παυσίπονα χάπια. Η Edie Falcο, που την υποδύεται, το γνωρίζει καλά αυτό καθώς και στην ιδιωτική της ζωή βρέθηκε να αντιμετωπίζει τις ίδιες καταστάσεις.

Μπορεί να είναι για μερικούς αστείος, για άλλους τραγικός, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Charlie Sheen έχει χάσει εδώ και καιρό τον έλεγχο. Η ιστορία κρατά πολλά χρόνια, καθώς ο Charlie Sheen στα 50 του σχεδόν σήμερα, είχε συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας όταν ήταν 16 χρονών.

Την  ημέρα των γενεθλίων της μητέρας του, μάλιστα. Αν σήμερα έχει ξεμπλέξει με κάθε είδους εθισμό, το αφήνω στην κρίση σας.

Η κόρη του Ryan O’ Neil, η βραβευμένη με Oscar Tatum O’Neal, πέρασε άσχημα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Ο ασταθής χαρακτήρας της μητέρας της, της ηθοποιού Joanna Moore και οι μεταξύ τους σχέσεις, στάθηκαν η αφορμή να στραφεί πριν τα 20 της χρόνια στις ουσίες.

Σήμερα, έχει κάνει το Χόλιγουντ να υποκλίνεται στις προσεκτικά και σοφά επιλεγμένες ερμηνείες του, αλλά ο γόης Johnny Depp βρήκε παρηγοριά στο αλκοόλ επειδή δε μπορούσε να διαχειριστεί τη δημοσιότητα.

Ο συνάδελφός του, Ed Harris από την άλλη έφτασε στα όρια του αλκοολισμού την εποχή που προετοιμαζόταν για τα γυρίσματα του «Pollock», ταινία που πριν από 14 χρόνια του χάρισε μία υποψηφιότητα για Oscar.

Έπειτα από την ιατρική διάγνωση ότι πάσχει από Πάρκινσον το 1991, ο Michael J. Fox φαντάστηκε ότι η μόνη λύση είναι το αλκοόλ ενώ η υπέροχη Jamie Lee Curtis χρειάστηκε να περάσει τα δικά της «μαρτύρια», αναζητώντας διέξοδο στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Αλλά και η τελευταία μούσα του Lars von Trier και αγαπημένη του Spider-man, Kirsten Dunst πέρασε αρκετές περιπέτειες με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.

Βέβαια, η υπόθεση «εθισμός» στο Χόλιγουντ σίγουρα δεν είναι νέα. Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Judy Garland και άλλοι αστέρες της 7ης τέχνης ήρθαν αντιμέτωποι με αντίστοιχες ιστορίες. Άλλοι κατάφεραν να βγουν αλώβητοι, άλλοι πάλι όχι.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]