Ποιές φωνές κρύβονται πίσω από τα πιο γνωστά video games;

video-game
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2014

Είναι Κυριακή απογευματάκι και λες «μωρέ δεν παίζω εκείνο το Grand Theft, μπας και περάσω καμιά πίστα;»

Πατάς τα κουμπιά και περιμένεις. Με το που ξεκινά, ακούς τον… Ray Liotta (στην εκδοχή του Grand Theft Auto: Vice City). Ναι, το επιβεβαιώνω, ο πρωταγωνιστής Tommy Vercetti είναι ο… ίδιος ο χολιγουντιανός σταρ, που έχει δανείσει τη φωνή του στο παιχνίδι.

Αν πάλι παίζετε την original εκδοχή του «Grand Theft Auto: San Andreas» θα ακούσετε τον μοναδικό Samuel L. Jackson. Παλιά καραβάνα στον τομέα, ο Jackson έχει παρελθόν με τα video games, καθώς έχει δανείσει τη φωνή του (εκτός από τον Officer Frank Tenpenny του Grand Theft Auto: San Andreas) σε χαρακτήρες των «Lego Star Wars III: The Clone Wars», «Iron Man 2», «Afro Samurai» και «The Incredibles».

Στο ίδιο παιχνίδι βέβαια θα ακούσετε ακόμη και τους Ice-T, Andy Dick, Axl Rose και James Woods.

Πριν η Kristen Bell γίνει η φωνή της Anna στο «Frozen», είχε κάνει το πέρασμά της από τα video games δανείζοντας τη φωνή της και την εμφάνισή της μάλιστα, στη Lucy Stillman του «Assassin's Creed» και των σίκουελ «Assassin's Creed II»  και «Assassin's Creed: Brotherhood».

Ο πληθωρικός John Goodman από την άλλη, προτίμησε να ανοίξει τη «σκηνή» του «Rage», καθώς ο χαρακτήρας Dan Hagar, που πρωτοσυναντά ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού δεν είναι άλλος από τον γνωστό ηθοποιό.

Μάλιστα, οι δημιουργοί δεν επέλεξαν τον Goodman λόγω της φωνής του αλλά λόγω της ερμηνείας του στην ταινία «Ο Μεγάλος Lebowski» που τους θύμιζε τον χαρακτήρα του παιχνιδιού.

«Είναι πολύ αναζωογονητικό και καλό για εμάς τους ηθοποιούς να συνειδητοποιήσουμε ότι η υποκριτική είναι τόσο διαφορετική τώρα. Τα video games είναι ένα μεγάλο άλμα σήμερα, όπως υποθέτω ήταν και ο κινηματογράφος όταν «εφευρέθηκε», όταν δηλαδή οι άνθρωποι πήγαν από τη θεατρική σκηνή στο σινεμά, σκεπτόμενοι:  Δεν είναι πραγματικοί ηθοποιοί, έτσι; Σήμερα, αυτό κάνουν τα video games και ναι, είναι υποκριτική. Και πολύ απαιτητική μάλιστα» είπε ο Sir Ben Kingsley, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να δανείσει τη φωνή του στον Sabine του «Fable III».

Ο Neil Patrick Harris από την άλλη, είναι δεινός υποστηρικτής των video games. Το αποδεικνύει δανείζοντας τη φωνή του στο «Saints Row 2» και το «Saints Row IV».

Στην ίδια λογική και ο Martin Sheen, που «εμφανίζεται» στο «Mass Effect», ως ο Illusive man, δίπλα στον Joker, Seth Green.

«Call of Duty», «Call of Duty: World at War» αλλά και η φωνή του Snake στο «Metal Gear Solid V» μάλλον κάτι σας θυμίζουν, αλλά τι; Μη σπάτε άλλο το κεφάλι σας. Ο Sgt. Roebuck δεν είναι άλλος από τον Jack Bauer του τηλεοπτικού «24», δηλαδή τον Kiefer Sutherland.