Γίνε και εσύ μούσα του Woody Allen. Μπορείς...

woody
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2014

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι χρειάζεται για να γίνετε εσείς η επόμενη πηγή έμπνευσης του αμφιλεγόμενου (σε προσωπικό επίπεδο) αλλά χαρισματικού (σε επαγγελματικό) σκηνοθέτη;

Με τις πληροφορίες για την επόμενη ταινία του να έρχονται η μία μετά την άλλη, δε μπορώ παρά να έχω την εξής απορία; Τι έχει η Emma Stone και μπορεί να γίνει η νέα μούσα του Woody Allen; Τι είχε η Diane Keaton, η Scarlett Johansson, η Penelope Cruz, επιτέλους και τoν έκαναν να τις λατρέψει; Μα τι χρειάζεται τελικά για να γίνεις μούσα του;

Χαρτί και στυλό για τις απαραίτητες σημειώσεις.

Ο ίδιος έχει πει ότι το να κάνει κάστινγκ τον φέρνει σε αμηχανία. Άρα, ένα το κρατούμενο, μη μου πάτε και πολύ άνετες, θα το εκτιμήσει.

Αν καταφέρετε να επιλεγείτε για να περάσετε από κάστινγκ, μην εμφανιστείτε (μετα)αλλαγμένη. Αφήστε τις πλαστικές επεμβάσεις για αργότερα. Ο άνθρωπος θέλει να δει το πρόσωπο που επέλεξε, όχι μία άλλη. Α, δίκαιο.

Ο Woody μιλάει μόνο για σημαντικά πράγματα. Δεν αναλώνεται σε κοινωνικές συναναστροφές χωρίς ουσία, όταν πρόκειται για δουλειά. Μην αρχίσετε την πάρλα, δηλαδή.

Εξάλλου, ποια είστε εσείς φίλη αναγνώστρια για να «χαραμίσετε» το χρόνο του, όταν η συνάντηση με την Penelope Cruz, διήρκησε μόλις 40 δευτερόλεπτα και… ένα Oscar;

O Woody Allen όμως έχει και τις ιδιοτροπίες του, άρα πρέπει να του επιτρέψετε να γίνει role model για σας. Πείτε το εγωκεντρισμό, πείτε το ενδιαφέρον για τη μούσα του, η αλήθεια είναι ότι θα σας γυροφέρνει σε μουσεία και θα σας κάνει μαθήματα τέχνης.

Για να γίνετε βέβαια μούσα του, πρέπει να υπολογίσετε και τον αστάθμητο παράγοντα του φλερτ. Πρέπει δηλαδή να έχει «τσιμπηθεί» μαζί σας.

Κάτι που δεν περνά από το χέρι σας. Αν όμως είστε περίεργη (Mia Farrow στιλ), χειμώδης (Scarlett Johansson τύπου), με μεσογειακό ταμπεραμέντο (Penelope Cruz ύφος) και νεοϋρκέζικη προσωπικότητα (αλά Diane Keaton) έχετε πιθανότητες.

Αυτός ο άνθρωπος πάντως δεν έχει με τίποτα αυτό που λέμε …συγκεκριμένο τύπο γυναίκας.

Αυτό ωστόσο, που μετρά είναι να είστε αληθινή, ερωτική, λίγο σπασικλάκι και με νοημοσύνη που αναδεικνύει την εσωτερικότητά σας (πώς είπατε;). Α, και λίγο glam από Χόλιγουντ δε βλάπτει (βλέπε Emma Stone).

Τώρα, αν εσείς διαθέτε όλα (ναι, όλα) τα παραπάνω προσόντα, καλή επιτυχία.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]