Ποιοι ηθοποιοί κάνουν σκηνοθετικό ντεμπούτο μέσα στο 2014;

debute
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2014

Καλά τα φώτα της κάμερας αλλά για να δούμε τι «ψάρια πιάνουν» και πίσω από αυτήν.

Οι ανησυχίες του Χόλιγουντ, υπερπηδούν τα …φυσικά εμπόδια του φακού και επεκτείνονται σε πιο δημιουργικές ενέργειες. Σκηνοθεσία, λοιπόν.

Μέσα στο ….σωτήριο έτος που διανύουμε θα δούμε αρκετούς υπηρέτες της υποκριτικής να επιμένουν σε «stop» και «cut».

Ryan Gosling και «Lost River». Το έχουμε διαβάσει, το έχουμε ακούσει, έχει βουίξει ο τόπος γενικότερα για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ταλαντούχου και γόη του Χόλιγουντ. Αυτός δε θα συμμετέχει ως ηθοποιός, αλλά το καστ του είναι εντυπωσιακό: Christina Hendricks, Saoirse Ronan, Matt Smith, Eva Mendes και Iain De Caestecker.

Ένα σουρεαλιστικό σκηνικό μιας υπό εξαφάνιση πόλης και η ιστορία μίας μόνης μητέρας, που εισχωρεί σε ένα μακάβριο και σκοτεινό φαντασιακό περιβάλλον του υποκόσμου, εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Ενδιαφέρον; Υπομονή μέχρι τις 20 Μαΐου, οπότε και κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών.

Και ο νεαρός Chris Evans στη μάχη πίσω από τις κάμερες με το «1.30 Train», που αναμένεται να προβληθεί αυτό το καλοκαίρι. Η ταινία αφορά σε μία νεαρή γυναίκα που τρέχει να προλάβει το τρένο των 1.30 από τη Νέα Υόρκη για τη Βοστόνη.

Πέφτει θύμα ληστείας και η περιπέτειά της ξεκινά μόνη και έρημη, μέσα στην αφιλόξενη νύχτα του Μεγάλου Μήλου.

Στο project συμμετέχουν οι Alice Eve, Emma Fitzpatrick και Mark Kassen, στο σενάριο συνέβαλαν οι Ronald Bass, Chris Shafer, Jen Smolka και Paul Vicknair και ο Chris Evans φαίνεται ότι θέλει να αλλάξει ρότα στην καριέρα του.

Ο «μονομάχος» Russell Crowe αφήνει κατά μέρος τον «Νώε» και μπαίνει σε βαθιά…νερά με το «The Water Diviner». Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με τη σκηνοθετική του υπογραφή (έχει ασχοληθεί με μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ).

Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ένα πολεμικό δράμα σε σενάριο Andrew Anastasios και Andrew Knight, με τον Crowe σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ιστορία ακολουθεί έναν Αυστραλό που ταξιδεύει στην Τουρκία για να βρει τις σωρούς των 3 γιων του, οι οποίοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της εκστρατεία της Καλλίπολης (ή εκστρατεία των Δαρδανελίων ή Μάχη της Καλλίπολης ή Μάχη του Τσανάκκαλε, όπως θέλετε πείτε το) στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην κινηματογραφική αναζήτηση θα συνδράμουν οι Jai Courtney, Olga Kurylenko, και Isabel Lucas ενώ η ταινία θα προβληθεί κάπου (μάλλον) μέσα στο 2014.

Στη σκηνοθετική καρέκλα έκατσε φέτος και ο Jason Bateman με το «Bad Words». Αν και έχει επιδοθεί σε σκηνοθετικές λήψεις τηλεοπτικών παραγωγών, ο Bateman επιχείρησε να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με μία κωμωδία, όπως του ταιριάζει και έχει ήδη αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Οι Allison Janney, Kathryn Hahn, Philip Baker Hall και Ben Falcone τον συνόδευσαν στην ερμηνεία και ο Andrew Dodge του «χάρισε» το σενάριο. Η ταινία προβλήθηκε ήδη σε ΗΠΑ και Καναδά αλλά για ευρωπαϊκή διανομή ούτε λόγος ακόμη.

Ο Jason Momoa μας έχει συνηθίσει σε πιο brutal και sexy εμφανίσεις, αλλά σας προειδοποιώ, αυτό το παιδί δεν είναι απλά μούσκλα, έχει και σκηνοθετικές ανησυχίες.

«Road To Paloma» λέγεται το σκηνοθετικό (και σεναριακό) του ντεμπούτο, που από το Game of Thrones και τον Κόναν τον Βάρβαρο μας προσκαλεί σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας.

Ένας ιθαγενής Αμερικανός γίνεται στόχος του FBI με την κατηγορία ότι πήρε το νόμο στα χέρια του, όταν κάποιος βίασε και σκότωσε τη μητέρα του.

Στην περιπέτεια αυτή έχει αρωγούς τους Tye Alexander, Henree Alyse, Lisa Bonet, και Chris Browning. Η ταινία προβλήθηκε ήδη σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 12 Απριλίου στο Sarasota Film Festival.

Η κυρία της υπόθεσης, η Elizabeth Banks σκηνοθετεί το «Pitch Perfect 2». Με ταινίες μικρούς μήκους και σκηνοθετικές συνεργασίες στις ...αποσκευές της, έχει όλα τα φόντα να κάνει το προσωπικό της ντεμπούτο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Jason Moore και το «Pitch Perfect» (Κάτι πιο ποπ, σε ελληνική μετάφραση). Η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες το 2015.

Για την επόμενη χρονιά ωστόσο, φημολογούνται και τα ονόματα των Cate Blancet, Ellen Page και Matt Damon, οι οποίοι θα σκηνοθετήσουν τα «The Dinner» «Miss Stevens» και «A Foreigner». Υπομονή …