10 τροφές για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας

metabolismos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΙΟΥ 2014

H άσκηση βοηθάει να αυξήσετε το μεταβολισμό σας, αλλά υπάρχει κι ένας ακόμη τρόπος: Η λύση βρίσκεται στο πιάτο σας. Δοκιμάστε τις τροφές που σας προτείνει το clickatlife.gr και ρίξτε χωρίς κόπο τον δείκτη της ζυγαριάς σας.

Αβοκάντο

Θέλεις να χάσεις κιλά; Φάε αβοκάντο, υποστηρίζει μια νέα μελέτη από επιστήμονες του Πανεπιστήμιου Loma Linda, της Καλιφόρνια. Στην μελέτη συμμετείχαν 26  υπέρβαροι ενήλικες ηλικίας 25-65 ετών, από τους οποίους ζητήθηκε, άλλοτε να τρώνε το μεσημεριανό τους σκέτο και άλλοτε να  προσθέτουν μισό φρέσκο αβοκάντο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προσθήκη αβοκάντο αυξάνει κατά 23%  το αίσθημα κορεσμού και μειώνει κατά 28% την πιθανότητα να τσιμπολογήσουμε μέσα στις επόμενες πέντε ώρες.

Κοτόπουλο

Το στήθος κοτόπουλο είναι μια από τις πιο πλούσιες πήγες πρωτεΐνης, ενώ περιέχει παράλληλα ελάχιστα λιπαρά. Φυσικά θα πρέπει να πείτε «όχι» στη πέτσα, γιατί μπορεί να είναι γευστική όμως περιέχει μεγάλη ποσότητα από κορεσμένα λίπη.


Τυρί τύπου cottage

Eίναι ένα πεντανόστιμο σνακ, που έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα σε λίπος ενώ είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης . Μισό φλιτζάνι cottage μπορεί να δώσει έως και 14 γραμμάρια πρωτεΐνης, προσδίδοντας μόνο 80 θερμίδες.

Γιαούρτι

Αποτελεί ένα από τα καλύτερα βοηθήματα σ’ ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και παράλληλα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνες Α και D.

Καρύδια

Περιέχουν ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία αποτελούν το 70% του λίπους τους. Αυξάνουν τον μεταβολισμό σας και οι ειδικοί πιστεύουν ότι λίγα καρύδια την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της πέτρας στη χολή κατά 25%.


Σπανάκι

Τα διατροφικά οφέλη του είναι πολλά και οι  ιδιότητες του σπανακιού είναι θαυματουργές για τον οργανισμό σας. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, οξυγονώνει τον οργανισμό και παράλληλα συντελεί στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Σολομός

Είναι μια νόστιμη τροφή και παράλληλα έχει αφθονία σε Ω-3 λιπαρά, τα οποία όχι μόνο ενισχύουν τον μεταβολισμό και την ενέργεια στο σώμα, αλλά επίσης δρουν υπέρ μιας υγιούς επιδερμίδας.

Αυγά

Είναι μια παρεξηγημένη τροφή, που επί της ουσίας δεν παχαίνει: Ένα μεγάλο αυγό περιέχει  70 με 80 θερμίδες, ενώ παρέχει το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε πρωτεΐνη και τα πολύτιμα, σίδηρο, μέταλλα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β (ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη Β12). Βοηθά στην ενίσχυση της  μνήμης, τη βελτίωση της ικανότητας αυτοσυγκέντρωσης, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη ασθενειών των ματιών και φυσικά την ενδυνάμωση του μυικού ιστού

Σέλερι

Είναι μια τροφή που επιτρέπει στον οργανισμό σας να καταναλώνει περισσότερες θερμίδες για την πέψη του, από όσες δίνει στον οργανισμό όταν το τρώμε. Οπότε, αγοράστε πέντε, έξι, δέκα ματσάκια αυτή την εβδομάδα και συμπεριλάβετε τα στο τραπέζι σας. Έχει διουρητική δράση, με αποτέλεσμα να νιώσουμε άμεσα ότι έχουμε ξεφουσκώσει..

Μήλο

Η κατανάλωση τριών μικρών μήλων κάθε μέρα, έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει το αίσθημα της πείνας, ώστε να μικραίνουν σταδιακά τα γεύματα και να ενισχύεται περισσότερο ο μεταβολισμός σας.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]