Ποιος είναι τελικά ο πιο πλούσιος ηθοποιός;

rich
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2014

Και γιατί η Meryl Streep δεν είναι στη λίστα; Ο Al Pacino; Τα εκατομμύρια πέφτουν σα στραγάλια, κάθε φορά που ακούγονται οι συμφωνίες για νέες ταινίες.

Και εγώ (όπως και εσείς προφανώς) κάθομαι σα χάνος και βλέπω αστρονομικά νούμερα να ακολουθούν το ένα το άλλο. Μήπως έχω πάθει ανοσία;

Για χρήματα μιλάμε. Και μάλιστα χρήματα που προφανώς (εκτός απροόπτου και πολυαναμενόμενου τζόκερ) δεν θα δει ποτέ κανείς μας στον τραπεζικό του λογαριασμό, ούτε για αστείο.

Για να δούμε λοιπόν τι «καβάτζα» έχουν κάνει οι λατρεμένοι μας σταρ, σύμφωνα με το celebrity networth. Και φυσικά θα ξεκινήσω με αντίστροφη μέτρηση, έτσι για να εντείνω τα πάθη (και τη ζήλια).

Στα πενιχρά 150 εκατ. δολάρια (ευτελές ποσό ε;) κυμαίνονται τα οικονομικά των Jim Carrey, Morgan Freeman, Kevin Costner, Demi Moore, Sean Penn, Bruce Willis, Jennifer Aniston και Julia Roberts, ενώ με 10 εκατ. δολάρια παραπάνω ακολουθεί ο υπέροχος Anthony Hopkins.

Ο John Travolta είναι λίγο πιο πλούσιος με 165 εκατ. δολάρια ενώ οι Samuel L. Jackson και Robert Redford έχουν καταφέρει στη ζωή τους να κάνουν ένα κομπόδεμα της τάξης των 170 εκατ. δολαρίων.

Απορίας άξιο, αλλά μάλλον επειδή η τρέλα πουλάει στο Χόλιγουντ, ακολουθεί ο γεννημένος στον Καναδά κωμικός, σεναριογράφος και παραγωγός Mike Myers, (με 175 εκατ. δολάρια) τον οποίο νικά στα σημεία ο γοητευτικός George Clooney με 180 εκατ. δολάρια (προσοχή: ο γάμος έχει έξοδα, άρα μάλλον ο George αν όντως παντρευτεί την βρετανίδα δικηγόρο θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να φτάνει εκείνον της φίλης του Julia Roberts).

Ο όχι και τόσο πρωτοκλασάτος και μόλις 29 ετών, David Gallagher με τηλεοπτικές παραγωγές τύπου «7th heaven» έχει φτιάξει περιουσία που ξεπερνά εκείνη του George Clooney. Άρα 185 εκατ. δολάρια γι' αυτόν.

Μπαίνοντας στα 200 εκατ. δολάρια (αρκετά ασχοληθήκαμε με …ψίχουλα, πια) βρίσκουμε τους Mark Wahlberg, Gerard Depardieu, Sandra Bullock, Will Smith,  Balthazar Getty (ούτε που τον υπολόγιζα), Leonardo DiCaprio, Michael Douglas, Julia Louis-Dreyfus και Robert De Niro ενώ ακολουθούν ο Harrison Ford με 210 εκατ. δολάρια, ο Brad Pitt με 240 εκατ. δολάρια (έχει και τόσα στόματα να θρέψει ο άνθρωπος, πώς να κάνει κομπόδεμα;) και ο Sylvester Stallone με 275 εκατ. δολάρια.

Στη φαιδρή πλευρά αυτών των οικονομικών, οι αδερφές Mary-Kate και Ashley Olsen έχουν συγκεντρώσει στην …καριέρα τους όσα και ο οσκαρικός Sir Sean Connery. Δηλαδή 300 εκατ. δολάρια (από 150 η καθεμία δηλαδή για να ξέρω να τις βάλω πιο κάτω στη λίστα).

Οι Πειρατές της Καραϊβικής μάλλον έκαναν τον τραπεζικό λογαριασμό του Johhny Depp κατά κάμποσα εκατομμύρια πιο παχυλό εξού και τα 350 εκατ. δολάρια. Τα ίδια ακριβώς έχει ο Bill Cosby, o Keanu Reeves, o Tom Hanks και ο Tom Cruise.

Ο Clint Eastwood από την άλλη, με 7 υποψηφιότητες για Oscar (4 αγαλματάκια στη σερβάντα του), 66 ταινίες (ως ηθοποιός), 37 ως σκηνοθέτης  και σχεδόν 50 χρόνια καριέρας έχει περιουσία που αγγίζει τα 375 εκατ. δολάρια.

Πρώτη φορά προτάθηκε για Oscar το 1970 και τελευταία το 2003, 11 υποψηφιότητες, 3 νίκες και 375 εκατ. δολάρια έχουν μπει μέχρι σήμερα στις τσέπες του Jack Nicolson ενώ την κορυφή της λίστας των πιο πλούσιων ηθοποιών κατέχει ο Mel Gibson με περιουσία που φτάνει λίγο πιο κάτω από το μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Συγκεκριμένα μιλάμε για 425 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Gibson βέβαια έχει 7 παιδιά με την πρώην σύζυγό του Robyn Moore και μία τρίχρονη κόρη με την τότε σύντροφό του Oksana Grigorieva, η οποία αφού τον κυνήγησε δικαστικά με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, τον Αύγουστο του 2011 το δικαστήριο της έβγαλε έναν μποναμά ύψους 750.000 δολαρίων και ένα σπίτι στο Sherman Oaks, ύψους 2.4 εκατ. δολαρίων.

Η πρώην γυναίκα του δε, κατάφερε να καταρρίψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ για το πιο ακριβοπληρωμένο διαζύγιο: τα μισά από τα 425 εκατ. δολάρια είναι δικά της, μαζί με τα μισά από τα μελλοντικά κέρδη του γνωστού ηθοποιού, συν 2 σπίτια αξίας 22 εκατ. δολαρίων.

Όλα είναι ατμός τελικά.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]