Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο «δολοφόνος» του Τζίμι Χόφα

o-rompert-nte-niro-einai-o-dolofonos-tou-tzimi-xofa-dolofonos-tou-tzimi-xofa

ΣΑΒΒΑΤΟ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Τζίμι Χόφα, του αμφιλεγόμενου αμερικανού συνδικαλιστή που σύμφωνα με κάποιες θεωρίες, μάλλον εκτελέστηκε από τη μαφία, αποτελεί το νέο θέμα της ταινίας «Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε. Στη νέα αυτή παραγωγή τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Ρόμπερτ ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζόε Πέσι.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να συνεργάζεται με τον Μάρτιν Σκορσέζε στην ταινία «The Irishman». Οι δυο θρύλοι του κινηματογράφου θα ξανασμίξουν για ένατη φορά στην καριέρα τους, αυτή τη φορά με τον Τζόε Πέσι και τον Αλ Πατσίνο. Στην ταινία ο Ρόμπερτ ντε Νίρο θα υποδυθεί τον Φρανκ Σίραν, έναν πρώην συνδικαλιστή, ο οποίος γίνεται επαγγελματίας δολοφόνος.

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «I Heard You Paint Houses» του Τσαρλς Μπραντ και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για τον κεντρικό ήρωα, ο οποίος εμφανίζεται ως αφηγητής, μετά το θάνατό του και εξομολογείται ότι σκότωσε τους Τζίμι Χόφα και Τζόε Γκάλο στην Hester Street. «Εγώ θα παίξω αυτόν το ρόλο, ενώ θα εμφανιστούν οι Τζόε Πέσι και Αλ Πατσίνο και θα σκηνοθετήσει ο Μάρτιν Σκορσέζε», διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Ο σεναριογράφος της ταινίας «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης», Στιβ Ζάλιαν θα συμπράξει στο νέο φιλόδοξο εγχείρημα. Σύμφωνα με τον Σκορσέζε τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2011.