Ο Tom Cruise πεθαίνει για να σώσει τον κόσμο (μα πάλι;)

cruise1
ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2014

Στη νέα ταινία δράσης Edge of Tomorrow, «Στα όρια του αύριο», σε ελληνική μετάφραση, ο Tom Cruise κάνει τα ίδια για μία ακόμα φορά. Έλεος πια...

Το γεγονός ότι πεθαίνει στην ταινία δεν το λες κακό. Το κακό είναι ότι είναι ο πρωταγωνιστής και ….ξαναζωντανεύει (ναι, το παραδέχομαι προκατάληψη).

Η ταινία λοιπόν, είναι ένα sci-fi θρίλερ με δράση, ανατινάξεις, πολέμους κ.λπ, όπου μία εταιρεία έχει τη δυνατότητα και ξαναγυρνά το χρόνο σε μία συγκεκριμένη μέρα και γίνεται ο απόλυτος σκοτωμός.

Ο Tom, είναι αυτός που ξαναζεί (και θυμάται) τα ίδια και τα ίδια και φυσικά καλείται να διορθώσει τα πράγματα και να σώσει τον κόσμο.

Το τρέιλερ είναι αρκετά εντυπωσιακό (ως οφείλει) αλλά δυστυχώς η υπόθεση (εμφανέστατη και από τα λίγα λεπτά του τρέιλερ) είναι μία πανομοιότυπη και δυστοπική επανεμφάνιση του «Source Code», δηλαδή της ταινίας «Τα τελευταία 8 λεπτά» με τον Jake Gyllenhaal στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετικός.

Ο Tom Cruise πάλι  - ως Lt. Col. Bill Cage - για μία ακόμα φορά (ανεξίτηλα πια αυτά τα σημάδια από το Oblivion, που μας έκανε να χάσουμε ανεπιστρεπτί, επιμένω 2 ώρες από την πολύτιμη ζωή μας) είναι ένας υπερστρατιώτης (αγέραστος προφανώς και με ηλικιακή άρνηση), ο οποίος είναι ο πλέον κατάλληλος για να σώσει τον κόσμο από τους κακούς εξωγήινους, που θέλουν να καταλάβουν την Γη.

Κάθε μέρα πεθαίνει και κάθε πρωί ξαναξυπνά με μία νέα ευκαιρία να σώσει τον κόσμο. Ελπίζω τουλάχιστον οι ευκαιρίες αυτές να μην ξεπεράσουν τις δύο ώρες (μη σας πω ότι και μικρού μήκους να ήταν η ταινία, τόσο το καλύτερο, αλλά τέλος πάντων).

Στα παρελκόμενα της ταινίας, τον Tom θα εκπαιδεύσει (που δεν το χρειάζεται πια, τόσα χρόνια σώζει τον κόσμο) η Emily Blunt υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Doug Liman, ενώ τον υπερήρωα του Χόλιγουντ θα πλαισιώνουν ακόμα οι Bill Paxton, Noah Taylor και Brendan Gleeson.

Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Ιουνίου. Μέχρι τότε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει το τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, εγώ προσωπικά δεν αδημονώ καθόλου και αναρωτιέμαι: πού πήγε η έμπνευση στο Χόλιγουντ;

Σόφη Ζιώγου
[email protected]