Έτοιμο για τα Oscar το «Foxcatcher»

foxcatcher Picasa
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2014

Ο Bennett Miller σκηνοθετεί, οι Steve Carell και Channing Tatum πρωταγωνιστούν και ο θείος Όσκαρ περιμένει….

Μία σοβαρή υποψηφιότητα για τα επόμενα Oscar έβαλε o Steve Carell με την ερμηνεία του ως John du Pont, μετά την επίσημη προβολή της ταινίας «Foxcatcher» στις Κάννες.

Οι κριτικές μιλούν αβίαστα για την έξοχη υποκριτική του. Αγνώριστος, απρόβλεπτος και σίγουρα σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, ο Steve Carell μαγεύει κοινό και κριτικούς.

Μία πραγματική ιστορία μεταφέρεται από το σκηνοθέτη του Moneyball και του Capote στη μεγάλη οθόνη και όπως είθισται, αποτελεί ιδανική συνταγή για ένα (τουλάχιστον) χρυσό αγαλματίδιο. Όπως, αυτό του Steve Carell.

Ο Steve Carell στο ρόλο του John du Pont.

Η υπόθεση πραγματεύεται την ιστορία του δολοφόνου John du Pont, κληρονόμου γνωστής βιομηχανίας, που «επενδύει» στην Ολυμπιακή πάλη, όταν αυτή είναι σχεδόν ερασιτεχνική και μετατρέπει τους αδερφούς Schultz (Channing Tatum και Mark Ruffalo- επίσης αγνώριστος) σε αθλητές βεληνεκούς.

Η «φιλία» αυτή καταλήγει σε έναν φόνο με τον σχιζοφρενή du Pont να ξετυλίγει τον παρανοϊκό του χαρακτήρα, πέρα από κάθε όριο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμη οι Anthony Michael Hall, Sienna Miller και Vanessa Redgrave ενώ το «Foxcatcher» αναμένεται στις αμερικάνικες αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου.

Εμείς πάλι πρέπει να αρκεστούμε προς το παρόν στο τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο Youtube. Ωστόσο, ακόμη και αυτό σε προϊδεάζει για μία σοκαριστική ταινία.