«Το έκανα για τα παιδιά μου»

downey
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2014

Ηθοποιοί, οι οποίοι είπαν «ναι» σε ένα ρόλο, προκειμένου να ικανοποιήσουν το σχετικό αίτημα των παιδιών, αλλά και των εγγονών τους.

Ας ξεκινήσουμε με το Richard Harris, τον οποίο είχαμε τη χαρά να δούμε στο ρόλο του Dumbledore, χάρη στην επίμονη εγγονή του, με το… ακαταμάχητο επιχείρημα: αν δεν το κάνεις, δε θα σου ξαναμιλήσω!

Η επιβαρυμένη του υγεία και η προχωρημένη του ηλικία ήταν οι παράγοντες που τον έκαναν να απορρίπτει την πρόταση, για ένα ρόλο ο οποίος θα εκτεινόταν σε 7 σίκουελ.

Πράγματι, ο ίδιος πρόλαβε να παίξει μόλις στις δύο πρώτες ταινίες του Harry Potter, όμως έστω κι έτσι, κατάφερε να αφήσει τη σφραγίδα του στην κινηματογραφική εκδοχή του αγαπημένου καθηγητή του Howguarts.

Ο Robert Downey Jr. απ’ την άλλη, επέλεξε να δανείσει τη φωνή του σ’ ένα χαρακτήρα της σειράς κινουμένων σχεδίων, «Family Guy», με σκοπό να εντυπωσιάσει το γιο του. Ο ηθοποιός τηλεφώνησε ο ίδιος στους παραγωγούς της σειράς και τους ζήτησε να γράψουν ένα ρόλο γι’ αυτόν, όπερ και εγένετο.

Το επεισόδιο «Fat Guy Strangler» δημιουργήθηκε για τον Robert Downey Jr. και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι ο γιος έμεινε ευχαριστημένος από αυτό το ξεχωριστό δώρο του μπαμπά του.

AP

Μιας και κάναμε λόγο για κινούμενα σχέδια, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο σπάνιος είναι ένας μαύρος υπερήρωας; Η Marvel αποφάσισε, επιτέλους, να εντάξει στο δυναμικό των υπερηρώων της ομάδας του Captain America τον Falcon, έναν αφροαμερικανό υπερήρωα, χωρίς τη βοήθεια του οποίου ο Captain αποκλείεται να τα είχε καταφέρει στην τελευταία ταινία. 

Ο Anthony Mackie, ο οποίος ενσάρκωσε τον εν λόγω ήρωα, δεν το έκανε μόνο για τα δικά του παιδιά, αλλά για όλα τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί με το «προνόμιο» του λευκού δέρματος.

O Michael Sheen απ’ την άλλη, δε μπορεί παρά να σκέφτηκε «κάνε παιδιά να δεις καλό», όταν, ανακοινώνοντας στην κόρη ότι πρόκειται να ενσαρκώσει το αγαπημένο της βαμπίρ Aro, από το Twillight, εκείνη δε θεώρησε το καστινγκ πετυχημένο, επισημαίνοντας ότι ο Aro «είναι πραγματικά κακός».

Με άλλα λόγια, δε πίστευε ότι ο μπαμπάς της είχε επαρκώς κακή αύρα για να παίξει το συγκεκριμένο ρόλο. Τελικά, η κόρη είχε ενεργή συμμετοχή, καθοδηγώντας τον στην ερμηνεία του, μέσα στο σκοτεινό σύμπαν της ταινίας.

Άρτεμη Φύσσα
[email protected]