Joan Collins, μία πραγματική ντίβα

joan1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΜΑΙΟΥ 2014

Ναι, Joan Collins. Η’ Alexis αν προτιμάτε. Η ηθοποιός που σήμερα κλείνει τα 81 της χρόνια, είναι ασυζητητί μία χορτασμένη ντίβα. Mόλις πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε στις Κάννες με ένα φλοράρ φόρεμα και έκλεψε τις εντυπώσεις, κάνοντας τα φλας των φωτογράφων να αστράψουν.

«Η ηλικία δεν έχει καμία σχέση, εκτός, φυσικά, και αν αφορά σε ένα μπουκάλι κρασί» έχει πει με στόμφο συμπληρώνοντας κάποια χρόνια αργότερα ότι «μετά από κάποια ηλικία, αποκτάς το πρόσωπο που σου αξίζει».

Ειλικρινά, δεν ξέρω αν η περσόνα της Alexis Carrington Colby, του ρόλου που την έκανε διάσημη, είναι αποτέλεσμα της ρεαλιστικής απεικόνισης της ίδια της προσωπικότητάς της. Όχι, σε επίπεδο κακίας. Σε ύφος, σε τουπέ.

Γιατί όπως και να το κάνεις, η γυναίκα αυτή ξέρει να ξελογιάζει, να απαιτεί, να διεκδικεί και να καταφέρνει ό,τι βάλει στο μυαλό της.

Η ζωή της είναι γεμάτη έρωτα. Έχει στο ενεργητικό της 5 γάμους, 4 διαζύγια, 3 παιδιά και τρία εγγόνια.

Με τον τελευταίο της σύζυγο μάλιστα, τον  πέμπτο στη σειρά Percy Gibson, γνωρίστηκαν στην περιοδεία του θεατρικού έργου «Love Letters» στις ΗΠΑ. Αυτός τη βοήθησε με το βιβλίο που έγραφε τότε, το «Star Quality» και εκείνη τον…παντρεύτηκε.

Αυτός τότε ήταν 36 ετών και εκείνη 68. Μάλιστα, είναι δύο χρόνια μικρότερος από την κόρη της Tara Newley και συνομήλικος του γιου της Alexander Newley.

Της έχουν καταλογίσει και αρκετές σχέσεις βέβαια: Dennis Hopper, Arthur Loew Jr, Sydney Chaplin, Ryan O'Neal και George Englund (ο σύζυγος της Cloris Leachman) ενώ η ίδια αρνήθηκε προτάσεις από τους Frank Sinatra, Robert F. Kennedy, Darryl F. Zanuck και Dean Martin.

Έχει υπάρξει αρραβωνιασμένη και με τον Warren Beatty, από τον οποίο μάλιστα έμεινε έγκυος αλλά έκανε έκτρωση.

Ο πρώτος της άντρας, ο Maxwell Reed προσπάθησε να την πουλήσει σε έναν Άραβα σεΐχη έναντι 10.000 λιρών, μόλις 7 μήνες μετά το γάμο τους. Δεν τα κατάφερε όμως.

Στις 5 Οκτωβρίου του 1998 έγινε για πρώτη φορά γιαγιά αλλά επειδή είναι η Joan Collins, το «γιαγιά» φυσικά δεν της αρμόζει. Έτσι, τα εγγόνια της τη φωνάζουν, έπειτα από προτροπή της, «DoDo».

© Reuters

Από την εμφάνισή της στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Η ιστορία με τη «Δυναστεία» έχει αρκετά να πει. Στις αρχές της σεζόν 1985-1986 αρνήθηκε να επιστρέψει εάν δεν της έκαναν αύξηση. Τότε για τους σεναριογράφους μία απόλυσή της θα ήταν εύκολη υπόθεση, γιατί στο κλείσιμο της προηγούμενης σεζόν το πλάνο ολοκληρωνόταν με τη διάσημη «Moldavian Massacre» κοινώς σφαγή, όπου δεν ήξερες ποιος έμεινε ζωντανός και ποιος όχι.

Στην αρχή αρνήθηκαν και το 1ο επεισόδιο βγήκε χωρίς αυτή. Αλλά επειδή είναι η Joan Collins κατάφερε και να επιστρέψει και να πάρει 60.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο. Εμφανίστηκε σε 13 από τα 22 της τελευταίας σεζόν επειδή οι παραγωγοί της είπαν ότι δε μπορούσαν να την πληρώνουν κάθε εβδομάδα.

Απλά, ντίβα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]