Alfonso Cuarón: ο νέος Stanley Kubrick;

shining
ΤΡΙΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2014

Λίγες μέρες πέρασαν από όταν ακούστηκε η πρώτη φήμη περί νέας σκηνοθετικής ματιάς του Alfonso Cuarón στο πρίκουελ του Harry Potter.

Εμείς το είδαμε, το ψάξαμε και σας το γράψαμε. Αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς ο ίδιος ο σκηνοθέτης το διέψευσε με ανακοίνωσή του.

Αλλά ο Μεξικανός οσκαρικός σκηνοθέτης, που πέρυσι με το Gravity άλλαξε τα δεδομένα της κινηματογράφησης μας έχει άλλα νέα, ακόμη πιο εντυπωσιακά για τους λάτρεις των horror films, ειδικά. Και εμείς είμαστε, το παραδεχόμαστε.

Χρόνια ακούμε για ένα πρίκουελ της «Λάμψης». Και όσα χρόνια το ακούμε, άλλα τόσα το περιμένουμε. Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της, δεν έφτασε η ώρα λοιπόν;

Οι τελευταίες φήμες αναφέρουν ότι το πρίκουελ αυτό που θα φέρει την ονομασία «Overlook Hotel» θα το σκηνοθετήσει ο Alfonso Cuarón.

Από την πλευρά του δε δεν υπάρχει καμία απάντηση, αποδοχή, απόρριψη ή έστω αντίδραση προς το παρόν. Ίσως και να μην το ξέρει καν.

Ωστόσο, εάν ρωτούσε εμάς, θα βροντοφωνάζαμε με ένα στόμα, μια φωνή «Ναι» έστω και αν χρειαστεί να διαλέξει ανάμεσα στον μικρό επιτυχημένο μάγο και τη φονική υπόθεση δια χειρός Stephen King.

Στα επιπλέον νέα, οι φήμες αναφέρουν ότι την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Laeta Kalogridis (Shutter Island), Bradley Fischer (Shutter Island και Zodiac producer) και James Vanderbilt (The Amazing Spider-Man, Zodiac).

Για το σενάριο προσέγγισαν τον Glen Mazzara (The Walking Dead) αλλά μάλλον δεν θα το αναλάβει ενώ η βασική ιστορία έχει ήδη κατατεθεί.