My Big Fat Greek Wedding: νέες περιπέτειες για την Toula Portokalos

fat
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2014

Πριν από 12 χρόνια, η Nia Vardalos μας έκανε όλους να γελάσουμε με τη φαιδρή όψη μιας ελληνικής οικογένειας, κερδίζοντας και μία υποψηφιότητα στα Oscar για το πρωτότυπο σενάριό της.

Το άγχος της αιώνιας γεροντοκόρης, «Η γυναίκα δεν είναι για σπουδές» και φυσικά το γεγονός ότι όλες οι λέξεις του κόσμου προέρχονται από την ελληνική γλώσσα, ήταν, είναι και μάλλον θα είναι ίδιον των Ελλήνων, που υπερβάλλουν σε θέματα ανωτερότητας της ελληνικής «φυλής».

Γάμος με …ξένο; Με ξένο; Ποτέ. Κι όμως όλες οι παραδοσιακές και απαρχαιωμένες αντιλήψεις του τύπου «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο» καταρρίπτονται μπροστά στην ευτυχία του παιδιού σου.

Έτσι και στην ιστορία του ασχημόπαπου (Nia Vardalos) που έγινε κύκνος και παντρεύτηκε τον «ξένο» Ian Gomez.

Αναρωτηθήκατε όμως τι συνέβη μετά; Είναι μαζί ακόμα η Toula και ο Ian; Ο αδερφός της τελείωσε το πανεπιστήμιο; Πόσα παιδιά έκαναν; Η γιαγιά ακόμα πολεμά με τους Τούρκους; Και μπορεί τελικά το «Windex» θεραπεύσει τα πάντα;

Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα έρχεται να μας λύσει η Nia Vardalos με το σίκουελ του «My Big Fat Greek Wedding».

Η ίδια η Nia Vardalos δήλωσε ότι «Τώρα που έχω την εμπειρία της μητρότητας είμαι έτοιμη να γράψω το επόμενο επεισόδιο της οικογενειακής μου ιστορίας. Φυσικά, πολλοί θα πουν ότι έχω ξεμείνει από χρήματα ή απλά θέλω να φιλήσω τον John Corbett ξανά. Ένα από αυτά ισχύει. Προς το παρόν βέβαια δεν ξέρω πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα  ή τα φιλιά».

Πάντως σε αυτή την περιπέτεια των Portokalos περιμένουμε έναν νέο γάμο αλλά και την αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού.