Ο Johnny Depp στα χνάρια του Χουντίνι

houdini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2014

Ξεχάστε πειρατές, ξεχάστε ρόλους επιστημονικής φαντασίας (φυσικά για το Transcendence μιλάω και άλλα σχόλια δεν έχω) γιατί ο Johnny Depp έχει πλέον «μαγικές» ανησυχίες.

Οι φήμες οργιάζουν τον τελευταίο καιρό ότι ο δημοφιλής ηθοποιός είναι έτοιμος να πει το τελικό «ok» για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία ζωής του Χάρι Χουντίνι.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Dean Parisot, ο Depp είναι πανέτοιμος να γίνει ο πιο διάσημος μάγος όλων των εποχών, έστω και αν ήδη μετράμε 88 χρόνια από τον θάνατό του.

Ενδιαφέρον για την υλοποίηση της ταινίας «Η μυστική ζωή του Χουντίνι» έχει δείξει ήδη η Lionsgate/Summit. Η Summit πριν την αγοράσει η Lionsgate το 2009 είχε ήδη στα χέρια της τα δικαιώματα του βιβλίου των William Kalush και Larry Sloman, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006 με τον τίτλο «The Making Of America’s First Superhero».

Στο βιβλίο μάλιστα, υπάρχουν σαφείς αναφορές περί συνεργασίας του Χουντίνι με τις βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Αυτό ακριβώς μεταφέρει στην οθόνη και το σενάριο του Noah Oppenheim. Προς το παρόν εκκρεμεί το «ok» του Depp, που θα δώσει το «πράσινο φως» στον σκηνοθέτη  Dean Parisot ενώ παράλληλα υπάρχει και ένα ανασκευασμένο σενάριο από τον Max Landis για λογαριασμό της Sony, που αφορά επίσης στη ζωή του Χουντίνι και όχι μόνο.