Πωλήθηκε το γυάλινο σπίτι του Ferris Bueller (επιτέλους)

bueller
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Γιατί επιτέλους; Μα επειδή το συγκεκριμένο σπίτι διετίθετο προς πώληση από το 2009, έναντι 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά, πουλήθηκε τώρα, για μόλις (;) 1,06 εκατομμύρια δολάρια. Τι ήταν αυτό που δυσκόλεψε τόσο πολύ την πώληση ενός τόσο διάσημου οικήματος, το οποίο μάλιστα είχε σχεδιαστεί από το σημαντικό Αμερικανό αρχιτέκτονα A. Jame Speyer, το 1953; Ακριβώς η ίδια η «διασημότητά» του.

Το σπίτι αυτό έπαιζε ένα σημαντικό ρόλο στην πλοκή της κλασικής 80’s κωμωδίας «Ferris Bueller’s Day Off», ελληνική μετάφραση: Η πιο κουφή μέρα του Φέρι Μπιούλερ.

Στην ταινία, ο νεαρός, τότε, Matthew Broderick, αποφασίζει να μην πάει στο σχολείο, αντίθετα με τις εντολές του διευθυντή. Η ιστορία εκτυλίσσεται με παρεξηγήσεις, περιπέτειες και...παρελάσεις, χωρίς προηγούμενο.

Το ίδιο το οίκημα δε, με το διάφανο εξωτερικό του περίβλημα, τους μετακινούμενους τοίχους, τα δύο ξεχωριστά του μέρη, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αποτελεί σημαντικό τοπόσημο της ποπ κουλτούρας, αν και είχε τεθεί προς πώληση, οι αγοραστές δεν τολμούσαν να το αγοράσουν για χρόνια.

Φαίνεται όμως ότι πλέον ήρθε η ώρα κι ότι ίσως ο καινούργιος ιδιοκτήτης να έχει καταστρώσει σχέδιο αντιμετώπισης των επισκεπτών που συχνά – πυκνά καταφτάνουν εκεί προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στο «τσαρδί» του κινηματογραφικού κολλητού του Bueller, του Cameron Frye.