Τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της βραζιλιάνικης κουζίνας

ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το Μουντιάλ που φέτος φιλοξενείται στη Βραζιλία, μας δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην Λατινική Αμερική και να ανακαλύψουμε τα αγαπημένα πιάτα των Βραζιλιάνων…

Feijoada

Η Feijorda θεωρείται από πολλούς ως το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μαύρα φασόλια κατσαρόλας, μαγειρεμένα με διαφορετικά είδη κρέατος και λουκάνικα. Είναι πικάντικο πιάτο και θα το βρείτε σε πολλά εστιατόρια στην χώρα. Πολλά από αυτά μάλιστα, προσφέρουν μόνο Feijorda ή άλλα αφιερώνουν μια ημέρα της εβδομάδας μόνο σε αυτό το πιάτο.

Coxinhas

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food της Βραζιλίας. Είναι κροκέτες γεμισμένες με ένα μίγμα από κρέμα τυριού και κοτόπουλο. Είναι ιδανικό πιάτο για όσους διστάζουν να δοκιμάσουν την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα με τα αμέτρητα κρέατα. Η εξωτερική τους επιφάνεια είναι τραγανή και το εσωτερικό μαλακό και ρευστό.

Churrasco

Το Churrasco είναι το διάσημο βραζιλιάνικο BBQ με τα διαφόρων λογιών κρέατα. Στην χώρα θα βρείτε διάσπαρτα πάρα πολλές churrascarias. Για μια αυθεντική εμπειρία βραζιλιάνικου BBQ, βρείτε ένα εστιατόριο από εκείνα που οι σερβιτόροι κινούνται ανάμεσα στα τραπέζια κρατώντας μεγάλες σούβλες με διαφορετικά κρέατα και κόβουν όσο και όποτε θέλετε στο πιάτο σας, μέχρι να… σκάσετε. Στα κρέατα που προσφέρουν είναι διαφόρων ειδών χοιρινό, κοτόπουλο, κατσίκι και λουκάνικα.

Pastels

Τα pastels φτιάχνονται με διαφορετικό τρόπο σε όλο τον κόσμο, αλλά στη Βραζιλία είναι τηγανισμένοι τραγανοί φάκελοι ζύμης γεμισμένοι με διαφορετικά υλικά. Θα τα βρείτε γλυκά ή αλμυρά, με γέμιση από κρέας, τυρί, λαχανικά ή με μαρμελάδα.

Moqueca De Camarão

Αυτό το πιάτο είναι εξωτικό και νόστιμο. Φτιάχνεται με μαγειρεμένες γαρίδες σε γάλα καρύδας και φοινικέλαιο. Στη συνέχεια προστίθενται διάφορα λαχανικά για να ολοκληρωθεί η γεύση του.

Farofa

Η farofa φτιάχνεται τηγανίζοντας αλεύρι από κασάβα (ρίζα τροπικού δέντρου). Πολλές φορές περιλαμβάνει αυγό, μπέικον και άλλα υλικά, ενώ συχνά, πασπαλίζεται επάνω από ρύζι με φασόλια. Μπορεί να ακούγεται κάπως άνοστο, αλλά το συγκεκριμένο αλεύρι δεν έχει καμία σχέση με τη γεύση του αλευριού που γνωρίζουμε.

Acarajé

Τα acarajé είναι κροκέτες από μαυρομάτικα φασόλια, γεμισμένες με γαρίδας. Τηγανίζονται καλά μέχρι να χρυσαφίσουν, θυμίζουν στη γεύση τα φαλάφελ  και θα τα βρείτε να πωλούνται από πλανόδιους σε όλη τη χώρα.

Mandioca Frita

Η τηγανητή mandioca είναι ένα από τα πιο βασικά συνοδευτικά των βραζιλιάνικων πιάτων, όπως έχουμε εμείς τις τηγανητές πατάτες.  Η mandioca είναι η ρίζα του φυτού γιούκα και μοιάζει με την πατάτα. Μπορεί ακόμα να γίνει βραστή ή ψητή.

Açaí

Το açaí είναι ένα πολύ νόστιμο είδος μούρου και θεωρείται superfood γεμάτη ενέργεια.  Συνήθως χρησιμοποιείται σε φρουτοσαλάτες, σε υπέροχα φρέσκα smoothies ή σε εξαιρετικά σορμπέ. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο φρούτο προέρχεται από τη Βραζιλία.

Beijinho de Coco

Τα Beijinho de Coco είναι μικρά λευκά τρουφάκια από καρύδα. Η γεύση τους είναι εξωτική και είναι πεντανόστιμα για να κλείσετε με κάτι ελαφρύ το γεύμα σας στη Βραζιλία.

Κι όλα αυτά, δεν λένε τίποτα χωρίς τη συνοδεία ενός cocktail από Cachaca. Η Cachaca  είναι το πιο δημοφιλές ποτό στη χώρα και αποτελεί το κύριο συστατικό του εθνικού ποτού της Βραζιλίας, της Caipirinha.