Νέα Υόρκη - Παρίσι, σε νέες περιπέτειες

gallida
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

O Cédric Klapisch γράφει, σκηνοθετεί και αναλαμβάνει την παραγωγή της νέας του ταινίας «Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν».

Πρωταγωνιστής του ο Ξαβιέ (Romain Duris) που αν και στα 40 του δεν έχει κατασταλάξει τι θέλει να κάνει με τη ζωή του. Μέσα από κωμικές και δραματικές όμως καταστάσεις ο σκηνοθέτης μας μεταφέρει με ευαισθησία ένα αισθηματικό παραμύθι.

Ο Ξαβιέ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μαζί με τη Γουέντι, την Ίζαμπελ και τη Μαρτίν, 15 χρόνια μετά το Euroflirt (L'auberge espagnole) και 10 χρόνια μετά το Ρώσικες Κούκλες (Les poupées russes).

Έχει δύο παιδιά πια, και η δίψα του για ταξίδια τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη. Προσπαθεί να τακτοποιηθεί κάπου στο χάος της Τσάιναταουν.

Χωρισμοί, θετοί γονείς, γκέι γονείς, μετανάστευση, παγκοσμιοποίηση: η ζωή του Ξαβιέ είναι σαν κινέζικο παζλ. Παρόλο που στερείται συνοχής και ηρεμίας (όπως ακριβώς και η Νέα Υόρκη στην εποχή που ζούμε), του προσφέρει άπλετο υλικό για τη συγγραφική του δουλειά.

Σκηνοθεσία: Cédric Klapisch, πρωταγωνιστούν: Romain Duris, Audrey Tautou, Cécile De France, Kelly Reilly, Sandrine Holt, Flore Bonaventura. Η ταινία προβάλλεται από τη Seven/ Spentzos.