Αμελί: μία επιστροφή που περιμέναμε

ameli
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το 2001 ο Jean-Pierre Jeunet σκηνοθέτησε την «Αμελί» και την επόμενη χρονιά έφτασε στα Oscar με 5 υποψηφιότητες.

Η αγαπημένη «Aμελί» επανέρχεται στους κινηματογράφους 13 χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία μαζί της. Η Audrey Tautou μας ξανασυστήνει τον χαρακτήρα που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό και στο Χόλιγουντ.

Η υπόθεση της Αμελί είναι γνωστή. Πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει με τους εκκεντρικούς γονείς της, απομονωμένη από τα υπόλοιπα παιδιά, εξαιτίας της πεποίθησης των γονιών της ότι πάσχει από μια σπάνια αρρώστια.
Η μόνη διέξοδος της είναι ένας ονειρικός κόσμος που πλάθει με την φαντασία της και ζει μέσα του. Καθώς τα χρόνια περνούν, ο τραγικός θάνατος της μητέρας της, θα ρίξει τον πατέρα της σε βαθιά κατάθλιψη και την ίδια στον πραγματικό κόσμο, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει με το μόνο όπλο του έχει, την φαντασία της.

Περικυκλωμένη στην καθημερινότητα της από εξίσου εκκεντρικούς με τους γονείς της ανθρώπους η Αμελί προσπαθεί να βρει την θέση της ανάμεσα τους.

Μέχρι που μια συγκλονιστική είδηση, στις 31 Αυγούστου 1997, θα ενεργοποιήσει μια σειρά γεγονότων που θα της δείξει ότι έχει την δύναμη να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Βλέποντας ότι με μικρές πράξεις μπορεί να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, η Αμελί ξεκινά μια σταυροφορία να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν. Βυθισμένη στον καινούριο της στόχο, ξεχνά τον εαυτό της και τις δικές της ανάγκες.

Οι περιπέτειες της όμως θα την φέρουν στον δρόμο του Νίνο, ενός νέου άντρα που φαίνεται να ζει μέσα στον δικό του κόσμο.

Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet, πρωταγωνιστούν: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin, Jamel Debbouze. Η ταινία προβάλλεται από την Weird Wave.