Γνωρίστε τον Ty Segall

ty-segall-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Με αφορμή τη δεύτερή του εμφάνιση επί αθηναϊκού εδάφους, που έγινε στις 4 Ιουνίου στο An Club, μάθετε μερικές πληροφορίες για αυτόν τον ιδιαίτερο καλλιτέχνη που λατρεύεται από τους hipsters και όχι μόνο.

- Ο γεννημένος το 1987 στην Καλιφόρνια μουσικός, ξεκίνησε την καριέρα του με τους Epsilons, ένα group αφιερωμένο στην αναβίωση του garage rock.

- Μετακόμισε σε ηλικία 18 ετών στο Σαν Φρανσίσκο και δε σταμάτησε να κάνει πρόβες σε όποιον φθηνό χώρο έβρισκε μαζί με άλλους άσημους μουσικούς. Αυτό το κίνημα ουσιαστικά σκοπό είχε τη μίξη της garage rock και της ψυχεδέλειας, με ηλεκτρισμένες πινελιές, ένα πάντρεμα του παλιού καλιφορνέζικου ήχου με το καινούργιο.

- Η πρώτη του solo κυκλοφορία, «Horn The Unicorn»,  διατέθηκε σε μορφή κασέτας και αργότερα σε βινύλιο το 2008. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο του solo album με τίτλο το όνομα του.

- Με τους Black Time ακολούθησε η κυκλοφορία αρκετών 7ιντσων  και στη συνέχεια ήρθε το album «Lemons», που ουσιαστικά ήταν το εισιτήριό του στην ευρύτερη αναγνώριση.

- Ο ήχος του είναι έντονα επηρεασμένος από μπάντες όπως οι Sonics και οι Standells, καθώς και τους πρώιμους Stooges. Ανάμεσα στις άλλες επιρροές του συγκαταλέγει τον Marc Bolan, τον David Bowie και τους Black Flag.

- Η σκηνή και ο ήχος του Σαν Φρανσίσκο είναι αυτά που σύμφωνα με δηλώσεις του τον καθόρισαν σαν καλλιτέχνη. Είναι προσωπικός φίλος με τον frontman των Thee Oh Sees, John Dwyer.  Μαζί με τους White Fence και Sic Alps, αποτελούν την αγία τετράδα του νέου καλιφορνέζικου ήχου.

- Το 2012 ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα χρονιά για αυτόν, μιας και κυκλοφόρησε τρία albums, το «Hair» με τους White Fence, το «Slaughterhouse» με τη μπάντα που χρησιμοποιεί στις τουρ του και το «Twins» ως solo artist που έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

- Την επόμενη χρονιά ακολούθησε τα ίδια βήματα κυκλοφορώντας δύο albums , ένα με τους Fuzz και ένα ως solo artist, το «Sleeper».

- Έχει δηλώσει ότι αυτό που θέλει να κάνει με τον ήχο του είναι μια μίξη των Stooges με τους Hawkind και τους Sabbath, να δημιουργήσει έναν ήχο βαρύ και σατανικό.

(*) Διαβάστε το review από την πρόσφατη εμφάνισή του στο An Club εδώ.

Ροζίνα Αράπη