Leos Carax: η μεγάλη επιστροφή

nuxta
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Το 1986 ο Leos Carax μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο με το «Mauvais Sang» και φέτος εμείς θα απολάυσουμε μία ακόμα φορά τις δημιουργίες του.

Μετά από 21 χρόνια, η Rosebud ξεκινάει με “καινούργια” μετοχική σύνθεση και “καινούργιο” τίτλο, «Rosebud.21», τον “καινούργιο” της κύκλο.

Μέσα στο καλοκαίρι ετοιμαστείτε να χαρούμε όχι μία, όχι δύο αλλά τέσσερις ταινίες, ξεκινώντας σήμερα με το «Mauvais Sang» (Η Δική μας Νύχτα).

Το «Mauvais Sang» έχει αποκτήσει ένα επαναστατικό καλτ στάτους μέσα στα χρόνια, με τη σκηνή που ο Ντενί Λαβάν χορεύει στο δρόμο το «Modern Love» του Ντέιβιντ Μπόουι να παραμένει αξεπέραστη. Ο Carax επανήλθε πριν από δύο χρόνια με το «Holy Motors» αλλά σήμερα το «Mauvais Sang» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Οι επόμενες ταινίες  που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι είναι η γαλλική κομεντί «Μια Τυχαία Συνάντηση» (Une Rencontre) της Λίζα Αζουέλος με τους Σοφί Μαρσώ και Φρανσουά Κλουζέ και δύο πολύ σημαντικές επανεκδόσεις, η «Fedora» του Μπίλυ Γουάιλντερ και το «Αγαπημένο μου Ημερολόγιο» του Νάνι Μορέτι.

Σκηνοθεσία: Leos Carax, παίζουν: Michel Piccoli, Juliette Binoche, Denis Lavant, Hans Meyer, Julie Delpy. Η ταινία προβάλλεται απο την Odeon/ Rosebud. 21.