True Blood: η σειρά τελειώνει- ζήτω το μιούζικαλ

true-blood-photo
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Τα βαμπίρ και οι δημοφιλείς χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς του ΗΒΟ «True Blood»- ίσως να μην «πεθάνουν» οριστικά μετά τον έβδομο, τελευταίο κύκλο επεισοδίων (στις ΗΠΑ θα προβληθούν από τις 22 Ιουνίου). Μπορεί να «αναστηθούν» -πιθανότατα στη σκηνή ενός θεάτρου.

Οι μεγάλες επιτυχίες «βρυκολακιάζουν» και επιστρέφουν –ενίοτε- ως μιούζικαλ. Είδαμε αυτή την τάση να επαναφέρει στο εξωτερικό γνωστές ταινίες σε μιούζικαλ-υπερπαραγωγές-γιατί να μη συμβεί το ίδιο και με τη μικρή οθόνη;

Ο Nathan Barr, ο συνθέτης πίσω από τη μουσική της δημοφιλούς-και στη χώρα μας- σειράς «True blood»- αποκάλυψε πρόσφατα ότι έχει συζητήσει την ιδέα του μιούζικαλ με τον σεναριογράφο Alan Ball-τον άνθρωπο που γνωρίζει να κορυφώνει το σασπένς σε κάθε επεισόδιο και τους υπεύθυνους του ΗΒΟ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός σταρ της σειράς Stephen Moyer, έχει ήδη συνεργαστεί με τον Nathan Barr, για να παρουσιάσουν τα πρώτα δείγματα του μιούζικαλ στον σεναριογράφο και τους επικεφαλής παραγωγούς του ΗΒΟ.

Ο Nathan Barr, ωστόσο, κρατάει χαμηλούς τόνους: «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Αλλά νομίζω ότι η κατεύθυνση στην οποία στρεφόμαστε είναι πραγματικά συναρπαστική». Η μεγάλη πρόκληση είναι να συμπτυχθούν οι περιπέτειες της κεντρικής ηρωίδας του έργου Sookie Stackhouse (την οποία ενσαρκώνει η Anna Paquin). «Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στις ρίζες του σόου», πρόσθεσε ο Barr. Ίσως λοιπόν τα μπεστ σέλερ της Σαρλίν Χάρις, στα οποία είναι βασισμένα τα επεισόδια της σειράς, να δώσουν ικανοποιητικές λύσεις για τη διασκευή του μιούζικαλ.

Μάνια Στάικου