Μύκονος: H βασίλισσα των Κυκλάδων, με τα πολλά πρόσωπα

mukonos-paralies
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το tresorhotels.com σας ταξιδεύει στη Μύκονο. Ξέφρενες νύχτες, μεγάλα clubs, εκπληκτικές παραλίες, γνωστά εστιατόρια και όλο το διεθνές και εγχώριο VIP στερέωμα: η βασίλισσα των Κυκλάδων, το νησί των αέρηδων έχει πολλαπλά πρόσωπα και καλύπτει όλα τα γούστα.

Όλα ξεκίνησαν από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, όπου αρκετοί επισκέπτες κατευθύνονταν προς τη Μύκονο με απώτερο σκοπό να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Έτσι λοιπόν ανακαλύφθηκε και ο ενδιάμεσος σταθμός, που δεν ήταν άλλος από το νησί της Μυκόνου. Η μεγάλη τουριστική έκρηξη έγινε όμως τη δεκαετία του 1960, που άρχισαν να καταφτάνουν στη Μύκονο ηχηρά ονόματα του διεθνούς jet set και φυσικά οι ακόλουθοί τους. Η γραφικότητα του νησιού, η καθαριότητα και η επιμονή των κατοίκων στη διατήρηση της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής μέσα στο χρόνο, η ζεστή φιλοξενία τους και τα μοναδικά φυσικά τοπία, έφεραν τη Μύκονο στην πρώτη γραμμή του τουρισμού διεθνώς, ανακηρύσσοντάς την σε top προορισμό. Στις δεκαετίες που ακολούθησαν η Μύκονος έγινε το σημείο συνάντησης όλων. Μικροί, μεγάλοι, έλληνες, ξένοι, gay, straight, διάσημοι, πλούσιοι, όλοι γεμίζουν τα σοκάκια της χώρας με φωνές και διάθεση που ξεπερνά κάθε άλλο κυκλαδίτικο προορισμό.

Μεγάλα clubs, μουσικές μέχρι το πρωί, απόρροια της δεκαετίας του 90, γεμίζουν το νησί που ζει σε ρυθμούς διασκέδασης. Όσο για την πολυτέλεια, δεν μπορεί παρά να είναι διακριτή σε όλο το νησί, με τα ξενοδοχεία να παρέχουν υπηρεσίες χιλιάδων αστέρων και να κάνουν την διαμονή στο νησί μοναδική εμπειρία.
Η Μύκονος είναι αυτό ακριβώς: ένα συναρπαστικό melting pot στη μέση του Αιγαίου, όπου χωράνε όλοι, αλλά κανείς δεν ενοχλεί τον άλλον: και οι οικογένειες στα ταβερνάκια των χωριών και οι νεαρές παρέες στα ξύλινα decks του Cavo Paradiso και τα celebrities στα Ματογιάννια και οι ρομαντικοί στη Μικρή Βενετία και οι φαν της απόλαυσης στα spa των πεντάστερων ξενοδοχείων. 

Χώρα

Η Χώρα είναι το κέντρο των εξελίξεων στο νησί. Εδώ έρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες για πρωινό και καφέ το πρωί, για βόλτες στα μαγαζιά και για ποτό το βράδυ. Από το λιμάνι μέχρι και τη Μικρή Βενετία και από τα Ματογιάννια μέχρι την πλατεία της Μαντώ Μαυρογένους, η Χώρα προσφέρεται για βόλτες και people watching. Χαθείτε μέσα στα πλακόστρωτα δαιδαλώδη σοκάκια και απολαύστε μοναδικές κοσμοπολίτικες βόλτες.

Στις βόλτες σας θα συναντήσετε σίγουρα και σήμα κατατεθέν της Μυκόνου-τον πελεκάνο. Από το 1958 όταν ένας ψαράς βρήκε έναν πληγωμένο πελεκάνο ο γνωστός σε όλους μας Πέτρος μένει στο νησί των ανέμων. Επίσης αξίζει να κάνετε την βόλτα σας μέχρι τους φημισμένους ανεμόμυλους και να απολαύσετε από εκεί την βουτιά του ήλιου στο απέραντο γαλάζιο. Κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά της Χώρας, στο συγκρότημα των Κάτω Μύλων, όπου διατηρούνται οι επτά από τους δέκα μύλους που υπήρχαν εδώ ως τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Οσο για τα πρώτα cocktail, θα κάνετε στέκι κάποιο από τα bar στην Μικρή Βενετία, με τα πορφυρά χρώματα του ουρανού και την ρομαντική διάθεση να σας συντροφεύουν.

Άνω Μερά

Το μοναδικό χωριό της Μυκόνου, βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και θα το συναντήσετε πηγαίνοντας προς την βόρεια πλευρά του νησιού. Το γραφικό χωριό έχει διατηρήσει πολλά στοιχεία παραδοσιακής ζωής, ενώ γύρω από την κεντρική πλατεία θα βρείτε καφενεία και ταβέρνες με ντόπια πιάτα φτιαγμένα από αγνά υλικά. Μπροστά στην πλατεία βρίσκεται και η μονή της Παναγίας της Τουρλιανής, ενώ λειτουργεί και εκκλησιαστικό μουσείο.
 

Παραλίες

Η Μύκονος είναι γεμάτη πανέμορφες αμμουδερές παραλίες, από τις οποίες οι περισσότερες είναι οργανωμένες με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars. To Paradise και το Super Paradise είναι οι πιο πολυσύχναστες και πιο γνωστές παραλίες του νησιού και θα κατευθυνθείτε εκεί αν είστε σε party διάθεση.

Για αρκετό κόσμο, αλλά με πιο χαλαρή διάθεση προτιμήστε την Ελιά, την Ψαρού, την Αγία Άννα και το Καλό Λιβάδι. Για ακόμα μεγαλύτερη ησυχία αναζητήστε την παραλία του Άγιου Σώστη, την παραλία Λια και την παραλία Κάπαρη.
Ακόμη, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλο το νησί και να ανακαλύψετε τις λιγότερο πολυσύχναστες και γνωστές παραλίες, που αποτελούν το σημείο συνάντησης για ψαγμένους και πιο μοναχικούς επισκέπτες, όπως η Λια, η Φραγκιά, ο Φωκός και η Μερσίνη.