Ο Brad Pitt φέρνει νέα από ...το μέτωπο

fury2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο πόλεμος ποτέ δεν τελειώνει σιωπηλά και ο Brad Pitt ποτέ δεν περνά απαρατήρητος φυσικά.

Έτσι και η παραγωγή του πολυσυζητημένου πολεμικού δράματος «Fury» μας χάρισε το πρώτο επίσημο πόστερ της ταινίας που απεικονίζει ποιον άλλον (και γιατί όχι άλλωστε), τον Brad Pitt.

Λίγο περισσότερο στιλιζαρισμένος για στρατιωτικός του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η αφίσα είναι ιντριγκαδόρικη. (Μα τι κοιτάει πια εκεί κάτω;) Τα χρώματα είναι ήρεμα σε αντίθεση με το ύφος της ταινίας. Η αφίσα απλή, λιτή και απέριττη, χωρίς πλεονασμούς και φαμφάρες.

Ένα «Brad Pitt» σφραγίζει το πόστερ και ένα ιδιαίτερο «Fury» γραμμένο στο κανόνι, που με μαεστρία σχεδόν αψηφά ο πρωταγωνιστής.

Ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο, το νέο πόστερ φυσικά και «βγάζει» τα λεφτά του. Ο Staff Sergeant Wardaddy, κατά κόσμον Brad Pitt, με φρεσκοξυρισμένο μαλλί είναι brandname για μία ακόμα εμπορική (τουλάχιστον) επιτυχία.

Το τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, είναι όλα όσα περιμένεις να δεις σε ένα πολεμικό δράμα. Σου μεταφέρει την ατμόσφαιρα του πολέμου, η φωτογραφία της ταινίας είναι πανέμορφη, ξεχωριστή, ο Brad Pitt μοιάζει να έχει ανασκευάσει την υποκριτική του δεινότητα.

Φαίνεται πιο ώριμος, πιο σοβαρός, όπως απαιτεί εξάλλου και το σενάριο, χωρίς περιττή υπερπροσπάθεια για να πείσει. Πρέπει με όποιο κόστος να σκοτώσει Ναζί. Αυτός και η ομάδα του είναι μόλις 5 άτομα και ο εχθρός αμέτρητα.

Αλλά καλύτερα να κρίνετε μόνοι σας. Σε σκηνοθεσία του David Ayer, ο Brad και οι σύντροφοί του Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña και Jon Berthal, θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες το φθινόπωρο του 2014.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]