Έρχεται «νέος» Lebowski;

jesus
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο John Turturro, ο διαβόητος «ανώμαλος» του κοενικού Big Lebowski θέλει να επιστρέψει στον χαρακτηριστικό αυτό ρόλο όσο τίποτα.

Με τη σκηνοθετική του καριέρα να είναι ολοένα και πιο ανοδική, ειδικά μάλιστα με την τελευταία του ταινία «Fading Gigolo», που κατάφερε μέχρι και τον Woody Allen να συμπρωταγωνιστήσει, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Turturro (και την περιμένουμε πως και πως), o αμερικανός ηθοποιός θέλει να ξαναφέρει μια παλιά δόξα στο προσκήνιο.

Η σχέση του με τους αδερφούς Coen είναι γνωστή. Η συνεργασία τους μετρά ήδη τέσσερα επιτυχημένα φιλμ (Miller's Crossing, Barton Fink, The Big Lebowski και O Brother, Where Art Thou?) αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ethan Coen, τα πολυγραφότατα αδέρφια δεν προτίθεται για μία συνέχεια της ταινίας, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Turturro, επιθυμεί διακαώς να ξανα-υποδυθεί τον Jesus Quintana, τον ορκισμένο εχθρό του Dude και προτίθεται να κάνει μία ιστορία με αυτόν πρωταγωνιστή.

Ο ίδιος μιλώντας μάλιστα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Taormina επιβεβαίωσε ότι θέλει να κάνει τη συγκεκριμένη ταινία, εφ’ όσον φυσικά πάρει πρώτα τις απαραίτητες άδειες.

Επεσήμανε όμως, ότι η ιδέα του, την οποία δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό, θα είναι  μακριά από αυτό που έχουμε εμείς στο μυαλό μας και από αυτό που ξέρουμε ως «Μεγάλος Lebowski».

Θα είναι κωμωδία; Θα είναι δράμα; Θα είναι ταινία τρόμου (ανώμαλος γαρ ο Quintana), το μέλλον θα δείξει.