Ακολουθεί...πολεμική διαφήμιση

snow
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο Donald Sutherland ως Πρόεδρος Snow, βγάζει τη δική του «ειρηνευτική» διακύβευση στις Επαρχίες του Panem.

Στο νέο τρέιλερ των Αγώνων Πείνας, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, νομίζεις ότι παρακολουθεί μία πολιτική ή καλύτερα πολεμική ανακοίνωση. Ο Πρόεδρος Snow, που για μία ακόμα φορά ενσαρκώνει ο Donald Sutherland με μοναδική μαεστρία, δίνοντας μαθήματα υποκριτής στους νεότερους, βγάζει λόγο.

Μιλάει ατάραχος, σε ολόλευκο φόντο. Το λευκό τρομάζει όταν ξέρεις τι πρόκειται να ακολουθήσει. Οι Αγώνες Πείνας εξάλλου, ποτέ δεν χαρακτηρίζονταν από ηρεμία.

«Οι Επαρχίες σας είναι το σώμα. Η πρωτεύουσα είναι η καρδιά που χτυπά. Η καρδιά σας χτυπά για να τρέφει εσάς και σε αντάλλαγμα σας τροφοδοτεί και σας προστατεύει», λέει με νόημα επιμένοντας ότι αν παλέψουν οι επαρχίες εναντίον της πρωτεύουσας, αυτές είναι που θα ματώσουν.

Ο λόγος του μεστός, απλός, σχεδόν συγκινητικός, ενδεχομένως και πατρικός αλλά κατά βάση διακρίνεις την παράνοια μίας παράλογης, εγωκεντρικής σκέψης.

Το πρώτο μέρος αυτών των Αγώνων Πείνας (Hunger Games - Mockingjay - Part 1) θυμίζει εκείνη την ανησυχητική ηρεμία της θάλασσας πριν τη φουρτούνα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]