7 κορυφαίοι προορισμοί στην Ευρώπη

elafonisi
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οργανισμούς τουριστικών οδηγών στον πλανήτη, το Lonely Planet συνέταξε μια λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2014. To clickatlife.gr σας τον παρουσιάζει, για να γνωρίζετε ποιοι προορισμοί είναι must.

 Ελλάδα

Πρώτη φιγουράρει στη λίστα η χώρα μας, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, καθώς συνδυάζει φυσική ομορφιά, ηλιόλουστα νησιά, εξαιρετική κουζίνα και αρχαία αξιοθέατα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα οι τιμές έχουν μειωθεί  λόγω της κρίσης και του μικρότερου αριθμού τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.


Ιδιαίτερη αναφορά υπάρχει στη Σαντορίνη και τις Κυκλάδες, που συνδυάζουν το βραχώδες τοπίο με τη θάλασσα και τα λευκά σπίτια, ενώ γίνεται λόγος τόσο για τα ηλιοβασιλέματα, όσο και για τα εξαιρετικά κρασιά που μπορεί κανείς να ανακαλύψει στα νησιά του Αιγαίου.

Λιουμπλιάνα

Η κούκλα της Σλοβενίας είναι ένας προορισμός που αξίζει να ανακαλύψετε. Η Σλοβενία έχει χαμηλές τιμές και προφέρει στους ταξιδιώτες μια ποικιλία από προσφορές σε όλα τα είδη δραστηριοτήτων, όπως το σκι, το ράφτινγκ, το κανό και η πεζοπορία.

Σεβίλλη

Η καλλιτεχνική, πολιτιστική, και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας και η πρωτεύουσα της κοινότητας της Ανδαλουσίας θεωρείται must. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ισπανίας και προσφέρει πολλά αξιοθέατα, που θα μαγέψουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Δανία

Αν θέλετε να επισκεφτείτε ένα μαγικό Βασίλειο και να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα του πιο χαρούμενου μέρους στον κόσμο, η Δανία είναι ο δικός σας προορισμός. Σύμφωνα με μελέτες, το έθνος των πεντέμισι εκατομμυρίων σε πληθυσμό, η χώρα που μας έδωσε τα υπέροχα παραμύθια του Hans Christian Andersen, και μια από τις καλύτερες μπύρες, την  Carlsberg, είναι από τα πλέον χαρούμενα!

Πίλζεν

Μαγεύει τους επισκέπτες που συρρέουν στη δυτική Βοημία της Τσεχίας. Είναι πρωτεύουσα της Περιοχής Πίλζεν και η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Τσεχία. Βρίσκεται 90 χλμ δυτικά της Πράγας και είναι γνωστή για τη μπύρα Pilsener, που παράγεται εδώ. Τα σημαντικότερα ιστορικά κτήρια είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βαρθολομαίου, που χτίστηκε προς το τέλος του 13ου αιώνα. Ο πύργος του είναι το υψηλότερο κτίριο στην Τσεχία  και αξίζει να το δείτε από κοντά. Must είναι και το Δημαρχείο, με Αναγεννησιακό ρυθμό και η τρίτη μεγαλύτερη συναγωγή στον κόσμο (μετά από εκείνες της Ιερουσαλήμ και της Βουδαπέστης).

Στάβανγκερ

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας με πληθυσμό 228.537 κατοίκους. Είναι γνωστή ως «Πρωτεύουσα του πετρελαίου της Νορβηγίας». Η πόλη είναι ένα «διαμάντι» που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά. Η ιστορία της είναι σημαντική αφού ήταν μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες πόλεις της Νορβηγίας κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Τουλούζ

Στη νοτιοδυτική Γαλλία βρίσκεται η πατρίδα του διάσημου ζωγράφου Τουλούζ Λοτρέκ,  μία πόλη με τεράστια malls  και μικρά delicatessen μαγαζάκια σε κάθε γειτονιά της, των οποίων οι γεύσεις… σκανδαλίζουν. Η γραφική Τουλούζ είναι γνωστή σαν «Ροζ Πόλη», αφού για την κατασκευή των κτιρίων της χρησιμοποιούνται τούβλα διακριτικού ροζ χρώματος. Γεωγραφικά, βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Γαλλίας.