Αφεντικά για σκότωμα, η συνέχεια...

bosses
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το τρίο των καταπιεσμένων υπαλλήλων επιστρέφει πιο δυναμικό, πιο αποφασισμένο και σίγουρα πιο …γελοίο από ποτέ.

Τα αγόρια με τα δολοφονικά ένστικτα, επισκέπτονται τον Kevin Spacey στη φυλακή. Έτσι ανοίγει το νέο τρέιλερ του σίκουελ, «Αφεντικά για σκότωμα 2», όπως αυτό κυκλοφόρησε στιο youtube.

O Spacey με το χαρακτηριστικό του ύφος, θυμίζει περισσότερο τον John Doe του Se7en και λιγότερο σαν μέρος μίας από τις πιο γνωστές κωμωδίες των τελευταίων ετών. Τουλάχιστον στο πρώτο πλάνο. Πριν αρχίσει να μιλάει.

Το τρέιλερ είναι καλό, χωρίς να αυξάνει τις προσδοκίες σε σημεία που δεν υπάρχει επιστροφή. Κοινώς, δεν προσδοκάς πολλά αλλά ικανοποιείσαι από αυτό που βλέπεις. Και αυτές οι περιπτώσεις είναι οι καλύτερες. Γιατί η απροσδόκητη έκπληξη μιας καλής κωμωδίας είναι σίγουρα καλύτερη από την απογοήτευση μίας πολυδιαφημισμένης επιτυχίας.

Επιστρέφω στο τρέιλερ λοιπόν και έχω να πω ότι είναι αστείο με μία δόση ειρωνείας, που εκτιμάται. Ο Jamie Fox, «πάστα» Τarantino, που κουβαλά από τον Django (καλώς η κακώς μετά από τον ρόλο αυτό, μπαίνω εύκολα στη διαδικασία σύγκρισής του με οτιδήποτε κάνει αυτός ο ηθοποιός) δίνει μία πιο σοβαροφανή – σε καμία περίπτωση σοβαρή- βαρύτητα στην ταινία.

Κάτι που έρχεται να συμπληρώσει και η συμμετοχή του Christopher Waltz, που δεν τον είδαμε στο τρέιλερ αλλά καμία σημασία δεν έχει αυτό.

Η κυρία της παρέας, η Jennifer Aniston, φυσικά επιστρέφει με τις ίδιες άγριες και διαστροφικές της επιθυμίες, οι οποίες χτυπούν κόκκινο. Το μαλλί της καστανό την κάνει πιο σοβαρή και bossy, όπως απαιτεί ένας ρόλος που προσωπικά με ξένισε αρχικά.

Πάντως υποστηρίζει το ρόλο της «στρίγγλας» και διεκδικητικής αφεντικίνας (ή καλύτερα της αφέντρας) πολύ ικανοποιητικά. Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες 27 Νοεμβρίου και μέχρι τότε υπομονή.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]