5 διασκεδαστικοί τρόποι, για να απολαύσετε το καρπούζι

karpouzi
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνετε με βάση το πεντανόστιμο καρπούζι και στο clickatlife.gr διαλέξαμε τα πέντε πιο εντυπωσιακά. Οι φίλοι και τα παιδιά σας θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό, ενώ παράλληλα θα ξοδέψετε ελάχιστα χρήματα!

Καρπουζάδα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού από ένα ψηλό, κρύο ποτήρι λεμονάδα. Ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε με το καρπούζι λοιπόν είναι μια χειροποίητη καρπουζάδα. Η γεύση της είναι τόσο μοναδική, που δεν θα τη βρείτε πουθενά αλλού. Κάντε κομμάτια το καρπούζι, βάλτε παγάκια και λίγη λεμονάδα ή χυμό λεμόνι και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Κάντε ένα καλάθι από καρπούζια

Τα καρπούζια είναι το ιδανικό μέσο για να εξασκήσετε τη συγκεκριμένη τέχνη. Για να φτιάξετε το καλάθι σας, κόψτε δύο μεγάλους κύβους από τη σάρκα και γεμίστε ξανά με μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα. Οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν, ενώ εσείς παράλληλα δεν θα ταλαιπωρηθείτε καθόλου!

Σάντουιτς καρπούζι

Αντί για ψωμί, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε φέτες καρπούζι για ένα σάντουιτς. Βάλτε μέσα κατσικίσιο τυρί και ρόκα ως γέμιση ή  βάλτε μέσα-αν προτιμάτε να το φάτε ως επιδόρπιο- παγωτό βανίλια και σιρόπι σοκολάτας ανάμεσα σε δύο κομμάτια καρπουζιού.

Καρπούζι σε σχήματα

Επειδή τα καρπούζια είναι συνήθως μεγάλα, έχετε ένα κενό καμβά για να δημιουργήσετε. Απλά κόψτε το καρπούζι σε χοντρές ροδέλες και πατήστε το με τα εργαλεία που έχουμε για να φτιάχνουμε μπισκότα. Θα γίνει σαν γλυπτό και όλοι θα θέλουν να το δοκιμάσουν.

Cocktail καρπούζι

Ένα καλοκαίρι χωρίς cocktails στην αυλή σας είναι σαν Χριστούγεννα δίχως έλατο. Μπορείτε να  προσθέσετε καρπούζι σε μαργαρίτες και μοχίτο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χυμό καρπούζι στο αγαπημένο σας τζιν ή τη βότκα. Κάντε cocktails για τα παιδιά σας χωρίς αλκοόλ και προσθέστε χάρτινα ομπρελάκια. Έτσι κάθε βράδυ με την οικογένεια σας, θα μοιάζει με γιορτή!

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]