5 τραγούδια βασισμένα σε αληθινά γεγονότα

rem
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Λένε ότι η τέχνη μιμείται τη ζωή και το αντίθετο και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι καλλιτέχνες μας καταπιάστηκαν με θέματα και πρόσωπα που επηρέασαν τους ίδιους αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

1. REM - Man on the Moon
Το συγκρότημα αφιέρωσε το πολύ γνωστό αυτό τραγούδι στον κωμικό Andy Kaufman, το οποίο βρισκόταν και στο soundtrack της ομώνυμης ταινίας, με πρωταγωνιστή τον Jim Carrey.

2. Bob Dylan-Hurricane
Ο Dylan έγραψε ένα τραγούδι για τον μποξέρ Rubin “Hurricane” Carter, που μπήκε άδικα στη φυλακή το 1985, και το κομμάτι του έγινε ύμνος διαμαρτυρίας.

3. The Rolling Stones- Brown Sugar

Πολλές είναι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι, οι δύο εκ των διασημότερων είναι ότι αναφέρεται στο εμπόριο σκλάβων και το άλλο στην ηρωίνη. Η αρχική έμπνευση όμως ήταν η τραγουδίστρια Marsha Hunt, ερωμένη του Jagger.

4. The Sex Pistols- God Save The Queen
Ό ύμνος του punk με αναφορά στην Βασίλισσα Ελισάβετ, κυκλοφόρησε την περίοδο εορτασμών του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας για τα 25 χρόνια της στον θρόνο. 

5. Elton John-Candle In The Wind
Πριν χρησιμοποιηθεί στην κηδεία της Πριγκίπισσας Diana και γίνει το πιο επιτυχημένο single όλων των εποχών, ο καλλιτέχνης είχε άλλη μια version του κομματιού κλειδωμένη στο συρτάρι του, αναφερόμενη στη Marilyn Monroe. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο στίχος  “Goodbye Norma Jean” (το αληθινό όνομα της Marilyn Monroe) που έγινε “Goodbye England’s Rose”.