Στο Μπρόντγουεϊ η θεατρική μεταφορά της ταινίας «Πιάσε με αν μπορείς»

sto-mprontgouei-i-theatriki-metafora-tis-tainias-piase-me-an-mporeis-theatriki-metafora-tis-tainias-piase-me-an-mporeis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες μεταφέρονται στις σκηνές του Μπρόντγουεϊ. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Πιάσε με αν μπορείς» που ...κλέβει την παράσταση στην πιο φημισμένη «θεατρική γειτονιά» της Νέας Υόρκης.

Την πρεμιέρα της στο Μπρόντγουεϊ, έκανε πριν από λίγες ημέρες η θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής επιτυχίας του Σκορτσέζε, «Πιάσε με αν μπορείς», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η ταινία του 2002, αφορούσε την αληθινή ιστορία του 19χρονου Φρανκ Εϊμπεγκνέιλ Τζούνιορ, που υιοθέτησε με επιτυχία τις ταυτότητες ενός πιλότου, ενός γιατρού, ενός εισαγγελέα και ενός καθηγητή ιστορίας, προκειμένου να καταχραστεί περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Βασισμένο στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το μιούζικαλ παρουσιάζεται στο θέατρο Neil Simon, μετά από τις παραστάσεις του 2009 στο Σιάτλ. Δημιουργοί του είναι οι τραγουδοποιοί του «Hairspray», Marc Shaiman και Scott Wittman, ο σκηνοθέτης Jack O'Brien και ο συγγραφέας Terrence McNally, ενώ πρωταγωνιστούν ο τιμημένος με βραβείο Tony, Norbert Leo Butz και οι Aaron Tveit και Tom Wopat.