Μη κοιτάξεις την «Annabelle»...

conjuring
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Επιστροφή στο παλιό καλό θρίλερ που μία δαιμονισμένη κούκλα κάνει κουμάντο.

Τσάκι δεν είναι, αλλά η «Annabelle» έχει τις ίδιες δολοφονικές τάσεις. Είναι ανατριχιαστική στην όψη, γυρνάει το κεφάλι της σα να την έχει κυριεύσει κάποιο πνεύμα και όλο αυτό το τρομακτικό σκηνικό συμπληρώνει ένα σαρδόνιο χαμόγελο και τα τεράστια κενά από συναισθήματα μάτια της. Ναι, είναι κούκλα αλλά δεν είναι μία συνηθισμένη κούκλα.

Μετά «Το  Κάλεσμα», ο σκηνοθέτης James Wan με σύμμαχο τον Peter Safran αναλαμβάνουν την παραγωγή της «Annabelle». Η ταινία έχει κοινή διαδρομή με το «Κάλεσμα» (η κούκλα είχε το δικό της ρόλο στην ταινία) και τη σκηνοθεσία αυτή τη φορά υπογράφει ο υπεύθυνος φωτογραφίας του «Καλέσματος», John Leonetti.

Η ταινία έχει ήδη γυριστεί στο Λος Άντζελες και βγαίνει στους κινηματογράφους αυτό το φθινόπωρο από τη New Line.

«Το Κάλεσμα», που απέφερε κέρδη ύψους 318 εκατ. δολάρια παγκοσμίως, ήταν βασισμένο στην πραγματική ιστορία των Ed και Lorraine Warren, που ασχολούνταν με παραφυσικές δραστηριότητες. Στη συγκεκριμένη ταινία η κούκλα, η Annabelle, ήταν ένα από τα αντικείμενα που ήταν καλά κρυμμένα στο υπόγειο.

Στη νέα ταινία, έχουμε ένα καινούριο καστ με πρωταγωνίστρια την …Annabelle Wallis (ειρωνικό αλλά αληθινό) και τους Ward Horton, Eric Ladin, Alfre Woodard και Brian Howe ενώ το σενάριο είναι του Gary Dauberman.